Dolar 32,5696
Euro 34,9457
Altın 2.426,61
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 32°C
Az Bulutlu
Samsun
32°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 19°C
Paz 18°C

Arçelik CEO’su Bulgurlu, Avrupa Ev Aletleri Üreticileri Birliği’nin yeni başkanı seçildi

İSTANBUL (AA) – Ev teknolojilerinde dünyanın önde gelen şirketlerinden biri olma vizyonu ve küresel büyüme hedefleri doğrultusunda önemli adımlar …

Arçelik CEO’su Bulgurlu, Avrupa Ev Aletleri Üreticileri Birliği’nin yeni başkanı seçildi
30 Haziran 2022 15:27
101
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Ev teknolojilerinde dünyanın önde gelen şirketlerinden biri olma vizyonu ve küresel büyüme hedefleri doğrultusunda önemli adımlar atan Arçelik’in Üst Yönetcisi (CEO) Hakan Bulgurlu, Avrupa Ev Aletleri Üreticileri Birliği'nin (APPLiA) yeni başkanı olarak seçildi.

Arçelik'ten yapılan açıklamaya göre, Dünya Ekonomik Forumu'nun Avrupa’da inovasyonu teşvik etmeyi amaçlayan girişimi “CEO İklim Liderleri İttifakı ve Amstel Diyalogları” üyesi de olan Bulgurlu, görevi son dört yıldır APPLiA Başkanlığı görevini yürüten ve BSH Avrupa Başkan Yardımcısı Dr. Peter Göetz'den devraldı.

Bulgurlu yeni görevinde sürdürülebilirlik gündemini ileriye taşımaya, iklim liderliği ve karbondan arındırma yolculuğunda ivme yaratmaya ve APPLiA’nın küresel etki alanını büyüterek sektörü ve iş dünyasını bu misyon etrafında birleştirmeye odaklanacak.

Açıklamada, Sofya'da düzenlenen APPLiA Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmasına yer verilen Bulgurlu, “Birlik olarak, çocuklarımıza daha iyi bir gezegen bırakmak için, belirlenen enerji verimliliği hedeflerini ilerletme konusunda büyük bir sorumluluğumuz var. Bu bağlamda, genç nesillerin rolü çok önemli çünkü mevcut sorunlar yarının tüketicilerinin hayatlarını doğrudan etkileyecek.” ifadelerini kullandı.

Merkezi Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunan APPLiA’nın toplamda 24 üyesi bulunuyor. Avrupa Birliği’nde hane halkı için yenilikçi, sürdürülebilir politikaları ve çözümleri teşvik eden APPLiA, yıllık 53 milyar AVRO ciro, 1,6 milyar AVRONUN üzerinde AR-GE yatırımı ve yaklaşık 1 milyona yakın kişiye sağladığı istihdamla sektörü ekonomik bir güç merkezi haline getirme misyonuyla çalışıyor.

Muhabir: Harun Bahçivan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.