Dolar 32,5258
Euro 34,7471
Altın 2.490,46
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 17°C
Az Bulutlu
Samsun
17°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 20°C

Artvin Milli Eğitim Müdürü Acar, anaokulunu ziyaret etti

ARTVİN (AA) – Artvin Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, Milli Egemenlik Anaokulu'nu ziyaret etti.Öğrencilerle yakından ilgilenerek öğretmenlerle bir süre sohbet eden Acar, yürütülen eğitim öğretim faaliyetlerine ilişkin bilgi aldı.Acar, burada yaptığı ko…

Artvin Milli Eğitim Müdürü Acar, anaokulunu ziyaret etti
14 Aralık 2022 16:49
104
A+
A-

ARTVİN (AA) – Artvin Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, Milli Egemenlik Anaokulu'nu ziyaret etti.

Öğrencilerle yakından ilgilenerek öğretmenlerle bir süre sohbet eden Acar, yürütülen eğitim öğretim faaliyetlerine ilişkin bilgi aldı.

Acar, burada yaptığı konuşmada, okul öncesi eğitimi çok önemsediklerini belirterek, araştırmalara göre okul öncesi eğitim deneyimi yaşayan çocukların hayat ve okul başarılarının daha yüksek olduğunu söyledi.

Bu anlamda devletin üst politikaları ve Milli Eğitim Bakanlığının stratejik planları doğrultusunda Artvin'de okul öncesinde okullaşma oranlarının her geçen yıl daha da arttığını dile getiren Acar, bakanlığın okul öncesinde 5 yaş grubunda yüzde 100, 4 yaş grubunda yüzde 75, 3 yaş grubunda da yüzde 50 okullaşma hedeflerini yakalamak üzere olduklarını belirtti.

Artvin'de 5 yaş grubunda adresleri tespit edilemeyen, il değiştiren çocuklar olduğunu kaydeden Acar, bu öğrenciler dışında 5 yaşındaki çocukların hepsinin okul öncesine devamının sağlandığını ifade etti.

Acar, “Ayrıca köy yaşam merkezlerindeki ana sınıflarında ve halk eğitimi kurslarında devletimizin tüm olanaklarını kullanarak çocuklarımızın zihinsel, fiziksel ve ruhsal gelişimlerini destekleyici çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Okul öncesi eğitimde güçlü olduğumuzda tüm eğitim kademelerimizin daha güçlü olacağına inanıyoruz. Bizler de bu kapsamda güçlü olmak için elimizden gelen tüm çalışmalarımızı yapıyoruz.” diye konuştu.

Muhabir: Asena Akçay

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.