Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 19°C

Artvin’de “Sarıgöl Vadisi Muhtarları Boğa Güreşleri Festivali” sona erdi

ARTVİN (AA) – Artvin'in Yusufeli ilçesinde dün başlayan “Sarıgöl Vadisi Muhtarları Boğa Güreşleri Festivali” sona erdi.İlçede Sarıgöl Vadisi'ndeki 10 köy muhtarlığınca Dutluk mevkisinde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen festivalin son gününde, “orta …

Artvin’de “Sarıgöl Vadisi Muhtarları Boğa Güreşleri Festivali” sona erdi
10 Eylül 2023 19:49
55
A+
A-

ARTVİN (AA) – Artvin'in Yusufeli ilçesinde dün başlayan “Sarıgöl Vadisi Muhtarları Boğa Güreşleri Festivali” sona erdi.

İlçede Sarıgöl Vadisi'ndeki 10 köy muhtarlığınca Dutluk mevkisinde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen festivalin son gününde, “orta boy”, “büyük orta”, “başaltı” ve “baş” kategorilerinde 34 boğa arenaya çıktı.

Çok sayıda vatandaşın izlediği güreşlerde “orta boy ” kategorisinde Hakan Sılacı'ya ait “Tori”, “büyük orta” kategorisinde Veysel Saraç'a ait “Efsane, “başaltı” kategorisinde Ali Kaya'ya ait “Kara”, “baş” kategorisinde ise Hızır Öğtüt'e ait “Karagöz” adlı boğa birinci oldu.

Festivale gelenlerin birçoğu gün boyunca tribünlerde güreşleri takip ederken, bazıları havanın güzel olmasını fırsat bilip arenanın çevresindeki alanlarda piknik yaptı.

Toplam 180 bin lira para ödülünün dağıtıldığı festivalde, baş kategorisinde şampiyon olan boğanın sahibi 40 bin lirayla ödüllendirildi.

Festivale katılarak güreşleri izleyen Artvin Valisi Cengiz Ünsal, ödül töreninde yaptığı konuşmada, boğa güreşlerinin Artvin'le özdeşleşen, yörenin kültürünü yansıtan kadim bir gelenek olduğunu söyledi.

Boğa güreşlerini ilk defa Artvin'de izleme fırsatı bulduğunu belirten Ünsal, şunları kaydetti:

“Kafkasör Festivali'nde boğa güreşlerini izleme fırsatı bulmuştum. Bugün ikinci defa izliyorum. Başta gençlerimiz, genç kızlarımız, çocuklarımız olmak üzere her yaş grubundan vatandaşımızın bu güreşleri hayranlıkla izlediğini gördüm. Bu da bu kültürün kuşaklar arasında çok iyi şekilde aktarıldığının göstergesi. Bu tarz etkinlikler bizim birlik ve beraberliğimizi pekiştiriyor.”

Muhabir: Seval Güler

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.