Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 26°C
Çar 23°C

Avukat Servet Bakırtaş’ın öldürülmesine tepki

ÇORUM (AA) – Çorum, Tokat, Kastamonu ve Amasya'da avukatlar, meslektaşları Servet Bakırtaş'ın İstanbul Bakırköy'de silahla vurularak …

Avukat Servet Bakırtaş’ın öldürülmesine tepki
7 Temmuz 2022 18:39
127
A+
A-

ÇORUM (AA) – Çorum, Tokat, Kastamonu ve Amasya'da avukatlar, meslektaşları Servet Bakırtaş'ın İstanbul Bakırköy'de silahla vurularak öldürülmesine tepki gösterdi.

Çorum Adalet Sarayı önünde toplanan Çorum Barosuna bağlı avukatlar, tepkilerini dile getirdi.

Çorum Baro Başkanı Turan Kalıpçı, burada yaptığı açıklamada, Bakırtaş'ın avukatlık yaptığı için öldürüldüğünü söyledi.

Bir meslektaşlarını alçakça sıkılan kurşunlara kurban verdiklerini belirten Kalıpçı, “Avukatı müvekkiliyle özdeşleştiren sapkın zihniyet, silahtan aldığı güçle ölüm kustu. Yaralama suçu nedeniyle mahkum olup cezaevinden çıkan, tazminat davasının geri çekilmesini isteyen, talebi reddedilince tehditlere başlayan katil zanlısının önce meslektaşımızı, sonra da dava açan müvekkili öldürdüğü anlaşılmaktadır.” dedi.

Avukatlık mesleğinin ölümü göze alarak sürdürülmesinin kendileri için onur meselesi olduğunu vurgulayan Kalıpçı, “Sanıkların ağırlaştırılmış müebbet hapislere mahkumiyetleri acımızı hafifletmiyor artık. Her bir avukat ölümünün bir toplumsal ders olmasını bekleyip, bu zavallı yaratıklara bir şeyler anlatmasını beklerken çoğalan ölümler, bizden bir parça daha koparmaya devam ediyor. Oysa biz adaletin tecellisi için yapıyoruz bu mesleği.” ifadelerini kullandı.

– Tokat

Tokat Adalet Sarayı önünde toplanan Tokat Barosuna bağlı avukatlar da olaya tepki gösterdi.

Tokat Baro Başkanı Melih Yardımcı, Bakırtaş'ın sadece mesleğini yaptığı için saldırıya maruz kaldığına dikkati çekerek, “Bu ve benzeri gerekçelerle gerçekleşen avukat ölümleri ya da saldırılar, mesleğimizi yaparken hangi tehditleri taşıdığımızdan ötede bu tehditleri yaratan toplumsal bakışı da anlatmaktadır.” dedi.

– Amasya

Amasya Baro Başkanı Bahadır Tekeş, adliye önünde yaptığı açıklamada, bir meslektaşlarını alçakça sıkılan kurşunlara kurban verdiklerini söyledi.

Tekeş, “Biz adaletin tecellisi için yapıyoruz bu mesleği. 'Savunma olmazsa olmaz yargılama.' diyoruz. Öylesine kutsiyet yüklüyoruz ki mesleğimize, şimdi bir özel müdafii olmazsa, bu katil zanlısını da bir avukat savunacak.” diye konuştu.

– Kastamonu

Kastamonu Baro Başkanı Özgür Demir, Kastamonu Adliyesi önünde düzenlenen basın açıklamasında, yas tutmaktan bıktıklarını ifade etti.

Demir, “Servet Bakırtaş sadece ve yalnız avukatlık yaptığı için öldürüldü. Bir mesleğin ölümü göze alarak sürdürülmesi, sürdürenler için ne denli onur vesilesi olsa da o toplumun bir kesimi için utançtır.” dedi.

Muhabir: Hülya Atakul

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.