Dolar 32,3687
Euro 34,7521
Altın 2.394,17
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 15°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Baba yadigarı 56 yıllık gazetenin yayın hayatına devam etmesi için çalışıyor

TOKAT (AA) – EKBER TÜRKOĞLU – Tokat'ın Niksar ilçesinde yaşayan 64 yaşındaki Cemalettin Bilgin, babasının 1966 yılında kurduğu yerel gazeteyi …

Baba yadigarı 56 yıllık gazetenin yayın hayatına devam etmesi için çalışıyor
10 Ocak 2022 12:46
168
A+
A-

TOKAT (AA) – EKBER TÜRKOĞLU – Tokat'ın Niksar ilçesinde yaşayan 64 yaşındaki Cemalettin Bilgin, babasının 1966 yılında kurduğu yerel gazeteyi farklılaşan iletişim araçlarına rağmen çıkarabilmek için çaba harcıyor.

Bilgin, AA muhabirine, İstanbul'da 56 yıl önce Tercüman gazetesinin baskı makinelerinin yenilenmesi üzerine, babası Hacı Mehmet Bilgin'in eski makinelerin bir bölümünü satın alıp Niksar'a getirerek matbaa kurduğunu söyledi.

Babasının, Yeşil Niksar gazetesini 5 Aralık 1966 tarihinde çıkarmaya başladığını anlatan Bilgin, gazetenin o günden bugüne yayın hayatını sürdürdüğünü dile getirdi.

Kendisinin de babasının izinden gittiğini ifade eden Bilgin, “Babadan oğula bu mesleğe devam ediyoruz. Ömrümüz olduğu müddetçe de devam edeceğiz. Yeşil Niksar'ı aylık olarak yayımlamaya devam ediyoruz. Yörenin Sesi Canik gazetesini ise her gün yayımlıyoruz. Halkın sesi olmaya, şehrimize, ülkemize faydalı olmaya çalışıyoruz.” dedi.

– “Oğlum da bu hatırayı devam ettirecek diye düşünüyorum”

Dijital bir çağ yaşandığını, iletişim araçlarının değiştiğini, gazetelerin sanal ortama taşındığını belirten Bilgin, 1966 yılından beri hem ilçelerinin hem Tokat'ın hem ülkenin tarihine tanıklık ettiklerini, büyük bir arşiv oluşturduklarını vurguladı.

Bunun devam etmesi için emek verdiklerini söyleyen Bilgin, şunları kaydetti:

“Arşivimize baktığımızda müthiş bir arşivimiz var. Çok güzel haberler var. Bizler aynı bayrağı devam ettiriyoruz. Çocuklarım ben öldükten sonra mesleği devam ettirirler mi? Sanırım ettirirler. Hiç değilse gazetenin çıkışını hatıra olarak sürdürürler. Biz nasıl ki babamızın hatırasını devam ettiriyorsak sanırım oğlum da bu hatırayı devam ettirecek diye düşünüyorum. Gazetede 1980'li yıllarda çok sayıda personel çalışıyordu. O zamanki daha bir emekti. Mesela bugünkü teknoloji çok kolay. O zaman cumhurbaşkanı, başbakan, bakanların ve milletvekillerinin klişelerini (baskıda kullanılmak amacıyla, üzerine kabartma resim, şekil, yazı çıkarılmış metal levha) İstanbul'a, Ankara'ya giderdik. Orada büyük emek verirdik ama şimdi çok kolay, bilgisayarın başına geçiyorsun, düğmelere dokunuyorsun, her şeye ulaşmak mümkün. O günkü teknik, teknoloji ile aldığımız zevk ile bugünkü farklı.

Aslında gazeteyi alıp okumak gerekiyor. Gazeteyi çıkartmak, eline alıp okumak bambaşka bir şey.”

Muhabir: Kemal Kaymak

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.