DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Bafra Belediyesi ’Bedesten Çarşısı’nı unutmadı

17. YY. SONLARINDA İNŞA EDİLDİĞİ TAHMİN EDİLEN VE 18. YÜZYILDA ERMENİ VE RUM TÜCCARLARIN, SARRAFLIK YAPTIKLARI BEDESTEN, 1915-1916 YILLARINDA ERMENİLER VE 1922- 1924 YILLARI ARASINDA RUMLARIN GİTMELERİ ÜZERİNE TAMAMEN TÜRK ZANAATKÂR VE ESNAFLARI TARAFINDAN KULLANILMAKTADIR.

Bafra Belediyesi ’Bedesten Çarşısı’nı unutmadı
Banner Resmi
21.09.2021
498
A+
A-

Bafra’daki tarihsel miraslardan birisi olan ve ilçe için büyük öneme sahip Bedesten Çarşısı’nda Bafra Belediyesi çeşitli çalışmalar gerçekleştirecek.

Samsun Bafra ilçesi Hacınabi Mahallesi Tekel Caddesi üzerindeki, Bedesten Çarşısı’nda gerçekleştirilecek çalışmalar ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Çalışmalar uzun süredir devam ediyor. Bedesten ile ilgili daha önce bir çalışma yapmıştık. Zeminini tarihi dokusuna uygun bir şekilde değiştirmek istiyoruz. Alt yapıyla ilgili çok ciddi sıkıntılarının olduğunu beyan eden esnaflarımıza verdiğimiz sözü yerine getireceğiz. İhale kısa sürede yapılacak. Alanda kullanacağımız taşı belirledik. Çalışmamız Bedesten’in tarihi dokusuna sadık kalınarak gerçekleşecek. En kısa sürede ihalemizi gerçekleştireceğiz. Bu alanla ilgili SASKİ ile de görüşmelerimizi tamamladık. Alt yapısını tamamen elden geçireceğiz. Alanın yağmur ve kanalizasyon planını birbirinden ayıracağız. Tarihi mirasımıza sahip çıkacağız. Sonuç olarak uzun yıllardır hizmet almayan böylesi bir tarihi mirasımıza sahip çıkmak, esnaflarımızın çalışma alanlarını daha estetik ve sağlıklı hale getirmek istiyoruz” dedi.

17. yy. sonlarında inşa edildiği tahmin edilen ve 18. yüzyılda Ermeni ve Rum tüccarların, sarraflık yaptıkları Bedesten, 1915-1916 yıllarında Ermeniler ve 1922- 1924 yılları arasında Rumların gitmeleri üzerine tamamen Türk zanaatkâr ve esnafları tarafından kullanılıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.