Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 20°C
Sal 27°C

Bartın’da kurulan mobil aşı istasyonunda randevusuz Kovid-19 aşı uygulaması başlatıldı

BARTIN (AA) – Bartın'da İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kurulan mobil aşı istasyonunda vatandaşlar randevusuz şekilde yeni tip koronavirüs …

Bartın’da kurulan mobil aşı istasyonunda randevusuz Kovid-19 aşı uygulaması başlatıldı
28 Haziran 2021 18:14
415
A+
A-

BARTIN (AA) – Bartın'da İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kurulan mobil aşı istasyonunda vatandaşlar randevusuz şekilde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılarını olmaya başladı.

Hükümet Caddesi'nde başlayan aşı uygulamasında müdürlükte görevli sağlık personelleri, bir yandan caddedeki vatandaşları aşı olmaya teşvik ederken, diğer yandan da başvuran vatandaşları aşılama yapıyor.

Aşı için başvuran vatandaşlar, onay formunu doldurup sisteme girişleri yapılarak aşılandı. Olası sağlık sorunlarına karşı 112 Acil Servis ekiplerinin de hazır bekletildiği caddede aşılarını olanların bir süre beklemesi isteniyor.

Uygulamadan yararlanan Selina Arslan, gazetecilere, çarşıda gezerken uygulamaya denk geldiklerini ve memnun olduklarını söyledi.

Arslan, aşı uygulamasından herkesin yararlanmasını tavsiye etti.

– “Aşı ayağımıza kadar geldi”

Hasan Kavaklı da işleri yüzünden aşı randevusunu kaçırdığını belirterek, “Aşı olamayacağım için üzüntü duymuştum ama burada aşı uygulamasını görünce çok sevindim. Çok güzel bir uygulama. Aşı ayağımıza kadar geldi. Devletimize çok çok teşekkür ediyoruz. Aşıyı da tüm halkımıza olmalarını tavsiye ediyorum.” diye konuştu.

Bartın Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Doktor Ali Rıza Karakoyun da aşılamanın önemine dikkati çekerek, “Bayram öncesi annelerimizin, babalarımızın ellerini güvenli şekilde öpmek ve sarılabilmek için herkesi aşılanmaya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Emine Konuk

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.