Dolar 32,3394
Euro 34,8511
Altın 2.391,82
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 20°C

Bayram tatilinin son gününde Safranbolu’da ziyaretçi yoğunluğu

KARABÜK (AA) – Kültür turizminin önemli noktalarından Karabük'ün Safranbolu ilçesi, Kurban Bayramı tatilinin son gününde ziyaretçilerin …

Bayram tatilinin son gününde Safranbolu’da ziyaretçi yoğunluğu
25 Temmuz 2021 20:15
220
A+
A-

KARABÜK (AA) – Kültür turizminin önemli noktalarından Karabük'ün Safranbolu ilçesi, Kurban Bayramı tatilinin son gününde ziyaretçilerin akınına uğradı.

Ankara, İstanbul, Kocaeli ve Sakarya gibi şehirlerden UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki tarihi ilçeye gelen ziyaretçiler, Arnavut kaldırımlı sokakları, müzeleri ve estetik biçimde şekillendirilmiş 6-8 odalı konakları gezdi.

Seyir teraslarından şehri görme fırsatı yakalayan tatilciler, kafe ve restoranlarda yöresel lezzetleri tattı, lokum ve hediyelik eşyalardan satın aldı.

İstanbul'dan gelen Cevat Özdemir, AA muhabirine, Arnavut kaldırımlı sokakları, konakları ve doğal güzellikleri çok beğendiğini, fırsat buldukça buraya geldiğini belirterek, herkesi ilçeyi görmeye davet etti.

Tarihi Çarşı esnafı Onur Şen de tatilin hareketli geçtiğini, özledikleri günlere kavuştuklarını aktararak, “Bugün güzel yoğunluk var. Umarım bayramdan sonra da bu şekilde devam eder. Misafirleri özledik. Uzun zamandır Safranbolu'da bu yoğunluğa hasrettik. Gelenler, bizleri çok mutlu etti.” dedi.

Muhabir: Tayfur Murat Eğilmez

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.