Dolar 32,4079
Euro 34,7973
Altın 2.402,53
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 15°C
Paz 17°C
Pts 19°C
Sal 21°C

BESA Holding’den “istikrar, turizmde yabancı yatırımcıyı ülkemize çekmeye başladı” açıklaması

– BESA Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Efe Bezci:
– “Turizm yatırımı için bekleyen yabancı yatırımcıların yoğun şekilde gelmeye başladığını görüyoruz. Ülkemize çekeceğimiz yabancı yatırımlarla Türkiye Yüzyılı başlayacak”

BESA Holding’den “istikrar, turizmde yabancı yatırımcıyı ülkemize çekmeye başladı” açıklaması
10 Haziran 2023 13:03
80
A+
A-

İSTANBUL (AA) – BESA Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Efe Bezci, seçimler sonrası oluşan istikrar ikliminin turizmde yabancı yatırımcıyı Türkiye'ye çekmeye başladığını belirtti.

Holding açıklamasına göre, BESA Holding, inşaat sektöründe başladığı yatırımlarını çok sayıda sektördeki yatırımlarla sürdürüyor. Holding, turizm sektöründe de Bodrum'da başlangıç yaptı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen BESA Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bezci, dünya genelinde yaşanan büyük krizin etkilerini her geçen yıl artırdığını, gelişmiş ülkelerin bile zorlu bir süreçten geçtiğini ifade etti.

Türkiye'nin bu süreçte tarımdan sanayiye, hizmet sektöründen, turizme rekabet gücünü artırmak için siyasi istikrar ortamına ihtiyacı olduğunu ve seçimlerden sonra herkesin dört elle işine odaklandığını aktaran Bezci, şunları kaydetti:

“Dünyanın gözü ülkemizde. Özellikle turizmde geçmişin önde gelen ülkelerinin tahtlarını sarsan yatırımlara imza atıyoruz. Bodrum'un en güzel koyunda inşa ettiğimiz ve yaşamın başladığı The Bo Viera kompleksimiz gibi en üst kalitede turizm alanlarının sayısı hızla artıyor. Bu durum turist ve ülkemizde konut yatırımı yapan yabancı profilini de olumlu yönde değiştiriyor. Yabancı, hem nitelik hem de nicelik olarak gelişiyor.

Seçimler sonrası oluşan istikrar iklimi turizmde yabancı yatırımcıyı Türkiye'ye çekmeye başladı. Turizm yatırımı için bekleyen yabancı yatırımcıların yoğun şekilde gelmeye başladığını görüyoruz. Bunda hem kalite, hem eşsiz doğa güzelliklerinin, hem de Türkiye'nin gelişen ve istikrarlı yüzünün etkisi var. Kriz ortamlarının etkin şekilde değerlendirilmesi durumunda yeni fırsat ortamları yaratılabilir. Şu an Türkiye bu fırsat ortamını değerlendirecek. Ülkemize çekeceğimiz yabancı yatırımlarla Türkiye Yüzyılı başlayacak.”

Muhabir: Cevat Kışlalı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.