DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Beyaz bastonu “gören gözü” oldu

– Düzce’de 1,5 ay önce çağrı merkezi bünyesinde çalışmaya başlayan görme engelli Derya Yağız, Braille alfabesiyle de Kur’an-ı Kerim öğreniyor
– 25 yaşındaki Derya Yağız:
– “Bizde bastonun yeri ve değeri çok fazla, topluma kendimizi baston sayesinde tanıtıyoruz. Görme engellinin sembolü bastondur”

Banner Resmi
14.01.2023
96
A+
A-

DÜZCE (AA) – Düzce'de yaşayan 25 yaşındaki Derya Yağız, görmeyen gözlerine “ışık” olan beyaz bastonuyla hayata tutunuyor.

Henüz 3 yaşındayken geçirdiği ateşli hastalık nedeniyle görme bozukluğu yaşayan Yağız, göz tansiyonu nedeniyle 14 yaşında görme yetisini tamamen kaybetti.

Görme engeline rağmen hayata küsmeyen Yağız, Braille alfabesini öğrenerek eğitim hayatını sürdürdü.

Yağız, azmi ve çalışkanlığıyla Düzce Üniversitesi Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümünden mezun oldu.

Beyaz bastonuyla hayata sımsıkı sarılan Yağız, 1,5 ay önce çağrı merkezi bünyesinde çalışmaya başladı.

Gelen çağrıları evinden cevaplandıran Yağız, arta kalan zamanında Braille alfabesiyle Kur'an-ı Kerim öğreniyor.

– “Görme engellinin sembolü beyaz bastonudur”

Derya Yağız, AA muhabirine, hayatı dolu dolu yaşamayı sevdiğini söyledi.

Yaşama sevincini hiçbir zaman kaybetmediğini dile getiren Yağız, beyaz bastonun görme engelliler için önemine değinerek, “Beyaz baston bir görme engellinin gözüdür. Bastonumuzla engelleri aşarak tek başımıza özgürce bir yerlere gidebiliyoruz. Bizde bastonun yeri ve değeri çok fazla, topluma kendimizi baston sayesinde tanıtıyoruz. Görme engellinin sembolü bastondur.” diye konuştu.

Yaşamı boyunca karşılaştığı olumsuzluklar karşısında karamsarlığa kapılmadığını anlatan Yağız, “Hayatımda olumsuzluklar oldu ama bunları engel olarak görmedim. Her şeyi pozitif düşündüm. Benim için neyin güzel olacağını düşünerek hareket ettim. Beyaz bastonumla tek başıma özgürce bir şeyler yapmak, en çok da çalışmak istiyorum. Çalışmak, bir engelli için çok büyük bir nimet. Çalışarak tek başıma ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum. Her zaman en güzel şeyleri yaşayacağıma inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Evren Aydoğan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.