Boyner ve ÇEVKO, çevre dostu nesiller yetiştirmek için harekete geçti
İSTANBUL (AA) – Boyner, “Çevre Dostu 24 Okul” projesi kapsamında ilkokul çağındaki çocukların çevre dostu birey olmayı benimsemeleri için Çevre …
İSTANBUL (AA) – Boyner, “Çevre Dostu 24 Okul” projesi kapsamında ilkokul çağındaki çocukların çevre dostu birey olmayı benimsemeleri için Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) ile harekete geçti.
Boyner'den yapılan açıklamaya göre, gelecek nesillerin atıksız bir yaşamı alışkanlık haline getirmeleri adına adım atan Boyner, İstanbul'da Kartal Belediyesi sınırları dahilinde 24 okulda, 24 adet dış mekan olmak üzere 744 geri kazanım konteyneri temin ederek ÇEVKO Vakfı iş birliği ile okullara teslim etti.
Kartal Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Deniz Karacan, Boyner Büyük Mağazacılık Kurumsal İletişim Direktörü Oya Uzun ve ÇEVKO Vakfı Kamu, Dış İlişkiler ve Projeler Müdürü Alphan Eröztürk'ün katılımıyla Kartal Eğe İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen törende konteynerler teslim edildi, öğrencilere sürdürülebilir bir gelecek için yapılması gerekenlerle ilgili bilgilendirici etkinlikler gerçekleştirildi.
Açıklamada törendeki konuşmasına yer verilen Boyner Kurumsal İletişim Direktörü Uzun, atıksız yaşamın artık her zaman gündemde olması gerektiğine dikkati çekerek, “Boyner'de sürdürülebilir odaklı yaklaşım işimizin odağında. Bu bizim her adımımıza işlemiş bir alışkanlık.
Bu alışkanlığın genç kuşakların gelecek kuşaklara vereceği ilhamla gelişeceğine ve toplumda farkındalığı artıracağına eminiz. ÇEVKO Vakfı ile hayata geçirdiğimiz Çevre Dostu 24 Okul projesi de umuyoruz atıksız yaşam alışkanlığının kazandırılmasında önemli bir rol oynayacak ve geleceğin mimarı olan çocuklar hayatları boyunca çevrelerine, yaşadıkları mahalleye, ailelerine bu konuda örnek olacak.” değerlendirmesini yaptı.
Kartal Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Karacan da projenin önemine dikkati çekerek, yaşanabilir bir dünya için minimum atığı hedeflemek gerektiğini ve oluşan atıkları ayrıştırarak sürdürülebilir bir geleceğe önemli oranda katkı sağlanabileceğini belirtti.
Karacan, “Bir pet şişeyi bile nasıl tekrar kullanabilirim diye düşünmeliyiz. Kullanmadığımız malzemelerle saksı, kalemlik gibi ürünler yapabilir ve atık oluşumuna engel olabiliriz. Tüm bunlara önce kendimiz dikkat etmeli, sonra ailemizde ve yakın çevremizde bu konuda farkındalık oluşturmalıyız.” görüşünü aktardı.
Vakıf çalışmalarının toplumun geniş kesimlerinde geri dönüşüm konusunda bilinç oluşturulmasına katkıda bulunduğunu vurgulayan ÇEVKO Vakfı Kamu, Dış İlişkiler ve Projeler Müdürü Eröztürk de şu ifadeleri kullandı:
“Bu bilinç seviyesini arttırarak devam etmeliyiz. Tükettiğimiz ürünlerin ambalajlarını çöp olarak değil, çevreye ve ekonomiye fayda sağlayacak bir güç olarak görmemiz ve bu gücü kullanma alışkanlığını genç yaşta edinmemiz gerekiyor. Bu bağlamda okullara yönelik projeler çok değerli ve böyle bir projede, ülkemizin en saygın markalarından Boyner ile iş birliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz.”
Plastik, metal, cam, kağıt, ahşap, kompozit ve tekstil geri dönüşüm konteynerlerini okullara kazandıran Boyner, aynı zamanda bu okullarda çocuklara farkındalık ve deneyim kazandırmak amacıyla ileri dönüşüm atölyeleri düzenleyecek, okullarda atıkların ayrıştırılması ve geri kazanım bilincinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yürütecek.
Muhabir: Cevat Kışlalı