Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 20°C
Per 18°C

Buz tutan Boraboy Gölü’nün cesur aşıkları

BÖLGEDE KAR YAĞIŞI VE SIFIRIN ALTINA DÜŞEN HAVA SICAKLIĞI NEDENİYLE 80 METRE GENİŞLİK İLE 25 METRE DERİNLİĞE SAHİP BORABOY GÖLÜ’NÜN YÜZEYİ BUZLA KAPLANDI.

Buz tutan Boraboy Gölü’nün cesur aşıkları
19 Eylül 2021 21:21
363
A+
A-

Ferhat ile Şirin efsanesinin yaşandığı Amasya’da yüzeyi buz tutan Boraboy Gölü, gelin-damatlar tarafından fotoğraf çekimi için tercih ediliyor. Gölün yüzeyinde objektiflere poz veren bir gelin ve damat, buzda dans etmeyi de ihmal etmedi.

Bölgede kar yağışı ve sıfırın altına düşen hava sıcaklığı nedeniyle 80 metre genişlik ile 25 metre derinliğe sahip Boraboy Gölü’nün yüzeyi buzla kaplandı. Bazı yeni çiftiler üzeri karla kaplı, zümrüt yeşili ağaçların ve yüzeyinin buz tutmasıyla görenleri hayran bırakan gölün kıyısında fotoğraf çektirip görüntü aldırırken, hayatlarının en güzel anını kaydeden cesur bir gelin ile damat ise göl yüzeyinde yürüyüp dans etti. O muhteşem anlar drone objektiflerine yansıdı.

Çiftin kamera çekimlerini yapan fotoğraf sanatçısı Orhan Apaydın, her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği, bungalov evler, kamp ve piknik alanlarının yanı sıra doğa yürüyüşü parkuru ile dinlenme alanlarının bulunduğu Boraboy Gölü’nde yılın her dönemi renkli çekimler gerçekleştirdiklerini söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.