Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 20°C
Sal 26°C
Çar 22°C

Çarşamba Havalimanın Yasaktan Sonra İlk Uçuş

Virüs tedbirleri kapsamında uçuş yapılmayan Çarşamba Havalimanı tekrardan faaliyete geçti. Yasakların kalkmasının ardından Çarşamba Havalimanına ilk uçuş gerçekleşti. Uçuşların artarak devam edeceği de belirtildi.

Çarşamba Havalimanın Yasaktan Sonra İlk Uçuş
4 Haziran 2020 18:09
7.922
A+
A-

Virüs tedbirleri kapsamında uçuş yapılmayan Çarşamba Havalimanı tekrardan faaliyete geçti. Yasakların kalkmasının ardından Çarşamba Havalimanına ilk uçuş gerçekleşti. Uçuşların artarak devam edeceği de belirtildi.

Belirli kurallara göre başlayan uçuşların ilki İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanından Samsun’a yapıldı. Saat 14.35’de Samsun’a iniş yapan uçak 15.55’de dönüş yapacak. Samsun’a bugün 3 sefer ile başlayan uçuşların yarın 4 seferle ve artarak devam edeceği öğrenildi.

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU’NDAN DIŞ HAT UÇUŞLARI İÇİN YOĞUN DİPLOMASİ

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile milli mücadelesini dünyanın diğer ülkelerine kıyasla önemli başarı bir ile atlayan Türkiye, ‘yeni normalleşme’ çerçevesinde adımlarını bir bir hayata geçiriyor.

Koronavirüsle mücadele tedbirlerini maksimum seviyede alarak 1 Haziran’da iç hat uçuşlarını başlatan Türkiye, dış hat uçuşlarının başlatılması için de 92 ülke nezdinde girişimlere başladı.

Bu çerçevede yoğun diplomasi gerçekleştiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Haziran ayında kademeli olarak, 40 ayrı ülkeye uçuşların başlatılmasının planlandığı müjdesini verdi.

İlk aşamada, dış hat uçuşlarının karşılıklı açılması ile ilgili 15 ülke ile ön mutabakat yapıldığını ifade eden Bakan Karaismailoğlu, “Dış hat uçuşlar için 92 ülke ile işbirliğimiz devam ediyor. Kuruluşlar ve muhatap ülkeler ile uçuşların emniyetli bir şekilde yapılması noktasında görüşüyoruz. Halihazırda dış hat uçuşların karşılıklı açılması için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Avusturya, Litvanya, Sırbistan, Kazakistan, Arnavutluk, Beyaz Rusya (Belarus), Birleşik Arap Emirlikleri, Moldova, Özbekistan, Ukrayna, Fas, Ürdün, Sudan ve İtalya ile mutabakat sağladık.” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.