Dolar 32,2921
Euro 34,6825
Altın 2.413,99
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 21°C

Çorum Kırkdilim tünellerinin bu yıl tamamlanması planlanıyor

ÇORUM (AA) – Karadeniz Bölgesi'ni İç Anadolu'ya bağlayan en önemli güzergahlar arasındaki Çorum'da inşa edilen Kırkdilim Tünelleri …

Çorum Kırkdilim tünellerinin bu yıl tamamlanması planlanıyor
27 Temmuz 2022 19:11
127
A+
A-

ÇORUM (AA) – Karadeniz Bölgesi'ni İç Anadolu'ya bağlayan en önemli güzergahlar arasındaki Çorum'da inşa edilen Kırkdilim Tünelleri'nin inşasının bu yıl tamamlanmasının planlandığı bildirildi.

Karayolları 7. Bölge Müdür Yardımcısı Ertuğrul Dinç, Kırkdilim'de yürütülen çalışmalar hakkında Çorum İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda bilgi verdi.

Kırkdilim mevkisindeki yol ve tünel çalışmalarının Osmancık-Çorum kara yolundaki yaklaşık 9 kilometrelik alanı kapsadığını belirten Dinç, proje kapsamında toplam 4 bin 99 metre uzunluğunda 3 çift tüp tünel yapılacağını anlattı.

Projenin toplam 1 milyar 600 milyon lira bedele sahip olduğunu dile getiren Dinç, “Geçen yıl tünellerimizden birini açmıştık. Çift tüp olarak 1533 metrelik tüneli açmıştık, 732 milyon lira harcama yapmıştık. Bu sene de bu tünellerde çalışmalar devam ediyor. Birinde nihai beton işleri var. Diğerinde de 75 metre ve 107 metre olarak kalan kesimler var. Oralarda da çalışmalar devam etmektedir.” dedi.

Dinç, Vali Mustafa Çiftçi'nin çalışmaların bu yıl bitip bitmeyeceği yönündeki sorusuna ise “Kırkdilim geçidini bu yıl bitirmeye gayret ediyoruz ama tünellerdeki çalışmalar bitecektir. Yol bağlantılarının tamamı bitmez diye düşünüyorum.” şeklinde yanıt verdi.

Muhabir: Dilek Sezen

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.