Dolar 32,5021
Euro 34,5289
Altın 2.495,53
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 31°C
Az Bulutlu
Samsun
31°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 19°C
Cum 20°C
Cts 19°C

Çorum’da jandarmadan simülatörlü trafik eğitimi

ÇORUM (AA) – Çorum'da, Jandarma Genel Komutanlığına ait mobil eğitim tırıyla, emniyet kemeri simülatörü ve alkol gözlüğü vatandaşlara …

Çorum’da jandarmadan simülatörlü trafik eğitimi
28 Temmuz 2022 18:29
131
A+
A-

ÇORUM (AA) – Çorum'da, Jandarma Genel Komutanlığına ait mobil eğitim tırıyla, emniyet kemeri simülatörü ve alkol gözlüğü vatandaşlara uygulamalı trafik eğitimi veriliyor.

İl Jandarma Komutanlığınca Kadeş Barış Meydanı'na kurulan mobil eğitim tırında öğrencilere önce trafik kurallarını içeren teorik eğitim verildi.

Öğrenciler ardından parkurda akülü araç kullanarak, teorik eğitimde edindikleri bilgileri uygulama fırsatı buldu.

Eğitim kapsamında vatandaşlar, ortalama 100 promil alkollü hissi veren “alkol gözlüğü” takarak penaltı atışları yaptı.

On kilometre hızla giderken takla atan bir araçta yaşananların deneyimlendiği emniyet kemeri simülatöründe ise vatandaşlar, emniyet kemerinin önemini yaşayarak öğrendi.

Üniversite öğrencisi Esra Afşar, AA muhabirine, emniyet kemeri simülatöründen etkilendiğini söyledi.

Trafikte herkesin emniyet kemeri takması gerektiğini belirten Afşar, “Kardeşimi mobil eğitim tırına getirdik. Gelmişken ben de otomobili denedim. Emniyet kemeri takılı olmadığında oradan kurtulmanız imkansız. Aracın içinde emniyet kemeri takılıyken bile kendinizi zor kontrol ediyorsunuz.” dedi.

Simülatörle kontrollü şekilde iki kez takla attığını belirten Afşar, “Kaza anında araçlar çok daha yüksek hızlarda çok daha fazla kez takla atıyor. Biz çok yavaş şekilde takla atmamıza rağmen çok etkilendik.” diye konuştu.

Muhabir: Tayfur Murat Eğilmez

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.