Dolar 32,4014
Euro 34,8135
Altın 2.401,78
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 15°C
Paz 17°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Doğu Karadeniz KYK yurdunda, “Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye” tatbikatı düzenlendi

TRABZON (AA) – İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar (KYK) Genel …

Doğu Karadeniz KYK yurdunda, “Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye” tatbikatı düzenlendi
12 Kasım 2022 05:29
91
A+
A-

TRABZON (AA) – İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar (KYK) Genel Müdürlüğü iş birliğinde “Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye” tatbikatı, Doğu Karadeniz KYK Yurdu'nda gerçekleştirildi.

Türkiye genelindeki KYK öğrenci yurtlarında eş zamanlı olarak saat 21:00'da başlayan tatbikatta, yurt yöneticileri, personel ve öğrenciler yer aldı.

Tatbikata katılanlar deprem sireninin çalmasıyla birlikte bulundukları alanlardaki masaların yanında “Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye” davranışını gerçekleştirdi.

Sirenin sona ermesinin ardından kontrollü şekilde oldukları yerden başlarını tutarak çıkan katılımcılar, yurt binası dışında daireler oluşturarak kaç kişinin binadan ayrıldığını belirledi.

Tahliye edilen kişi sayısının yurttaki öğrenci sayısıyla aynı olmasının tespit edilmesiyle birlikte tatbikat sona erdi.

Tatbikat süresince Trabzon İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) görevlilerince yönlendirilen öğrenciler, ayrıca bina dışında yer alan AFAD'a ait kurtarma araç ve gereçlerinin yer aldığı sergiyi de inceleme fırsatı buldu.

Tatbikata, Trabzon Vali Yardımcısı Ali Yılmaz, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, Trabzon İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ömer Kıratlı, Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Hayrullah Ozan Çetiner de katıldı.

Muhabir: Bülent Karaaslan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.