Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 27°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Cts 30°C
Paz 30°C
Pts 30°C
Sal 27°C

Dünyadaki 17 ırka sahip kümes hayvanlarını evinin bahçesinde yetiştiriyor

ORDU’NUN ÜNYE İLÇESİNDE YAŞAYAN 40 YAŞINDAKİ İNŞAAT İŞÇİSİ AHMET YILDIZ, EVİNİN BAHÇESİNE KURDUĞU KÜMESTE YAKLAŞIK 17 ÇEŞİT IRKLI HAYVANIN YETİŞTİRİCİLİĞİNİ YAPIYOR.

Dünyadaki 17 ırka sahip kümes hayvanlarını evinin bahçesinde yetiştiriyor
21 Eylül 2021 08:25
375
A+
A-

Ordu’nun Ünye ilçesinde yaşayan 40 yaşındaki inşaat işçisi Ahmet Yıldız, evinin bahçesine kurduğu kümeste yaklaşık 17 çeşit ırklı hayvanın yetiştiriciliğini yapıyor.

İlçenin Kuşdoğan Mahallesi’nde yaşayan 2 çocuk babası Ahmet Yıldız, dünyanın çeşitli ülkelerinden getirttiği 17 ırka sahip kümes hayvanlarını evinin bahçesinde besliyor. İngiltere Avustralya, Romanya, Endonezya gibi farklı ülkelerin kümes ve süs hayvanlarını evinin bahçesinde besleyen Yıldız, şimdilerde ise onlardan elde ettiği yumurtaları Türkiye’nin dört bir köşesine satarak evine destek oluyor.

“17 çeşit ırkımız var”

Dünyanın çeşitli ülkelerinden getirilen kümes hayvanlarını bahçesinde nasıl beslediğini anlatan Ahmet Yıldız, “Şimdi bu hobi bizim küçüklüğümüzden itibaren olan bir durumdu. Dünyanın çeşitli ülkelerinden bazı arkadaşlarımız Türkiyemize bu hayvanları getirdi. Biz de o arkadaşlarımızdan alarak kendi çiftliğimize kattık. Burada şu anda 17 çeşit ırkımız var. Her bir ırkımız ise ayrı ayrı kümesler içerisindedir. Bunları zaten dışarı çıkardığımızda hepsini bir anda çıkarmıyoruz. Bölümler halinde ırkları farklı olduğu için sırayla hepsini dışarı salıyoruz. Daha sonra hangi ırkın hangi kümese ait olduğuna bakarak tekrar içeri sokuyoruz. Kümeste aynı anda farklı ırkları saldığımızda birbirlerine sataşmaları başlıyor. Tabi bu durumda sırayla kümesten dışarı çıkarmak zorunda kalıyoruz” dedi.

“17 ırktan 50-60 tane yumurta alıyoruz”

Evinin bahçesinde beslediği kümes hayvanlarından elde ettiği yumurtaları satarak evine destek olduğunu ifade eden Yıldız, “Yaklaşık elimizde yüz adet kümes hayvanımız var. Bu hayvanlarımızda ister istemez belli giderleri olduğu için satışlarımız oluyor. Bu ürettiğimiz yumurtalarımızı ise Türkiye’nin çeşitli noktalarına gönderiyoruz. 17 ırktan günde ortalama 50-60 tane yumurta alıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.