Dolar 32,3357
Euro 34,8475
Altın 2.389,71
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 20°C

Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Gösterişli’den şehir mezarlığındaki çalışmalara ilişkin açıklama:

DÜZCE (AA) – Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli, Şehir Mezarlığı'nda ömrünü tamamladığı ve mezarlıklara zarar verdiği …

Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Gösterişli’den şehir mezarlığındaki çalışmalara ilişkin açıklama:
17 Şubat 2022 17:51
155
A+
A-

DÜZCE (AA) – Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli, Şehir Mezarlığı'nda ömrünü tamamladığı ve mezarlıklara zarar verdiği gerekçesiyle kesilen ağaçların yerine peyzaja uygun olacak şekilde yenilerinin dikileceğini bildirdi.

Gösterişli, Mezarlıklar Müdürü Erol Bayraktar ile Park ve Bahçeler Müdürü Kenan Albayrak ile Düzce Belediyesi uhdesinde olan mezarlıkların güzelleştirilmesi ve buraların zarar görmemesi adına başlatılan çalışmalar hakkında Azmimilli Mahallesi'ndeki Şehir Mezarlığı'nda basın açıklaması yaptı.

Ekonomik ömrünü tamamlamış ağaçların insan hayatı için tehlike arz ettiğini vurgulayan Gösterişli, “Burada doğal halinde yetişen kavak ve akasya ağaçları ile vatandaşların da diktiği daha sağlam ağaçlar vardı. Bunlar zaman içinde mezarları kırıyor. Vatandaşlarımız bize gelerek dilekçe veriyor. Şartlar uygun olduğunda bu ağaçları da kesiyoruz.” dedi.

Geçen ay fırtınada 22 ağacın devrildiğini belirten Gösterişli, “Allah korusun bir vatandaşımız orada olabilirdi. Burada belediyemiz sorumludur. Manevi olarak da sorumluyuz. Bir kişinin canının gitmesini istemediğimiz için Orman İşletmesine başvurduk. Buradaki ağaçları inceleyip rapor hazırladılar. Bu tespitler yapıldı ve kesilerek teslim edildi.” ifadelerini kullandı.

Hüdaver Gösterişli, Düzce'de 58 mezar yerinin olduğunu belirterek, “Şehir Mezarlığı'na peyzaja uygun ağaçlar dikeceğiz. Diktiğimiz ağaçlar mezarlıklara da zarar vermeyecek.” dedi.

Muhabir: Onur Orhan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.