Dolar 32,6671
Euro 35,3778
Altın 2.505,65
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 29°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
29°C
Hafif Yağmurlu
Sal 29°C
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 29°C

Düzce Devlet Hastanesindeki çölyak hastalarına glütensiz yemek hizmeti

DÜZCE (AA) – Düzce Atatürk Devlet Hastanesinde çölyak hastası personel ve vatandaşlara yönelik glütensiz yemek hizmeti verilmeye başlandı. İl …

Düzce Devlet Hastanesindeki çölyak hastalarına glütensiz yemek hizmeti
7 Ekim 2021 04:53
241
A+
A-

DÜZCE (AA) – Düzce Atatürk Devlet Hastanesinde çölyak hastası personel ve vatandaşlara yönelik glütensiz yemek hizmeti verilmeye başlandı.

İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz, AA muhabirine, Türkiye'de ender bir projeyi gerçekleştirdiklerini belirterek, çölyak hastası personel ve vatandaşların bu hizmetten faydalanacağını söyledi.

Düzce Atatürk Devlet Hastanesinde sağlık personeli Filiz Elif Samancı da çölyak hastalarının yemekhanede artık rahatlıkla yemek yiyebileceklerini bildirdi.

Kızının da çölyak hastası olduğunu aktaran Samancı, “Sağlık Bakanlığının yapmış olduğu çalıştayın kazanımlarından bir tanesini yaşıyoruz şu anda. Salgın öncesinde hastane olarak bu adımı attık fakat pandemi araya girince biraz yavaşladı. Yemekhanemiz içinde çölyak hastalarına özel yiyeceklerimiz mevcut.” diye konuştu.

Samancı, çölyakın glütensiz beslenmeyi gerektiren ince bağırsak hastalığı olduğunu vurgulayarak, “Glüten dediğimiz madde aslında bir protein ve glüten olunca vücut alerji geçiriyor ve vitaminler emilmeden ayrılıyor. Karın ağrısı, bulantı, kusma, kabızlık, göbekte öne doğru şişkinlik ve ağır diş bozuklukları gibi pek çok belirtisi var.” değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Evren Aydoğan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.