Dolar 32,3914
Euro 34,7890
Altın 2.403,51
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 15°C
Paz 17°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Düzce Üniversitesi öğrencileri yaptıkları araçla İtalya’da yarışa katıldı

DÜZCE (AA) – Düzce Üniversitesi Motor Sporları Topluluğu “DURacing Formula Student” takımı, üniversiteyi ve Türkiye'yi İtalya'da temsil …

Düzce Üniversitesi öğrencileri yaptıkları araçla İtalya’da yarışa katıldı
25 Temmuz 2022 13:36
125
A+
A-

DÜZCE (AA) – Düzce Üniversitesi Motor Sporları Topluluğu “DURacing Formula Student” takımı, üniversiteyi ve Türkiye'yi İtalya'da temsil etti.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, takım, danışmanlar Mert Kılınçel ve Yakup Okan Alpay önderliğinde yapımı tamamlanan araçla başvurdukları ve dünya genelinden 25 takımın finale kaldığı Formula Student Italy organizasyonunda adını finale yazdırarak uluslararası başarıya imza attı.

“Autodromo Riccardo Paletti” pistinde gerçekleştirilen organizasyonda öğrenciler, padokta kendilerine yer bulmayı başardı.

Dünyanın en önde araba şasisi ve spor araba üreticilerinin de yer aldığı organizasyonda, öğrenciler mühendislik yeteneklerini sergiledi. Tasarımdan simülasyona, imalattan montaja, maliyetten iş planına kadar, yaptıkları arabanın her aşamasını raporlandıran öğrenciler, mühendislik bilgilerinin yanında İngilizce dil becerilerini de ortaya koydu.

İçten yanmalı motorlar kategorisinde müsabakaya katılan ekip, kompozit malzeme üretimi alanında kullandıkları yöntemleri İtalya'da hakemlere ve diğer takım üyelerine anlattı.

– “Mesleki gelişmelerine büyük katkı sağlıyor”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Mert Kılınçel, İngiltere, Almanya, İtalya, Rusya ve Fransa gibi ülkelerden üniversite öğrencilerinin katıldığı etkinlikte farklı ülkelerden mühendis adaylarıyla karşılıklı bilgi alışverişinin mesleki anlamda gelişmelerine büyük katkı sağladığını belirtti.

Organizasyonda değerlendirmeleri gerçekleştiren hakemlerin araba, kompozit malzeme ve elektronik sistemler üreten firmalarda çalışan mühendisler olduğunu kaydederek, yarışmacıların böyle bir jürinin karşısında yaptıklarını anlatmasının önemine işaret eden Kılınçel, “Öğrencilerimizin böylesi büyük bir organizasyonda birçok farklı ülkeden gelen mühendislik öğrencileriyle tanışmaları ve onlarla bilgi alışverişinde bulunmaları son derece kıymetli. Öğrencilerimizin bu bilgiler ışığında üniversitemizi ve ülkemizi daha ileri taşıyacağından hiç şüphem yoktur.” ifadesini kullandı.

Kılınçel, kendilerine destek sağlayanlara teşekkür etti.

– “Bilgi ve becerilerini en üst düzeyde sınamış oluyorlar”

Yakup Okan Alpay da öğrencilerin dünyanın en prestijli mühendislik yarışmalarından birine katılarak deneyim elde ettiğini anlattı.

Üniversitenin de desteğiyle gelecek yıllarda bu yarışmaya katılımı sürekli hale getirerek, daha fazla öğrencinin bu deneyimi yaşayabilmesini hedeflediklerini vurgulayan Alpay, “Birçok mühendislik disiplinini bir araya getiren bu yarışmaya katılan öğrencilerimiz, bilgi ve becerilerini en üst düzeyde sınamış oluyorlar. Bu, öz güvenlerinin gelişmesine büyük katkı sunuyor. Öğrencilerimizin, üniversitemizin ve sponsorlarımızın desteklerinin boşa çıkmadığını görmek hepimiz için gurur kaynağı olmuştur.” değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Ahmet Kayır

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.