Dolar 32,5382
Euro 34,9579
Altın 2.440,80
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 28°C
Az Bulutlu
Samsun
28°C
Az Bulutlu
Per 28°C
Cum 28°C
Cts 28°C
Paz 29°C

DÜZELTME – “Bozkurt’ta afetzedelerin ihtiyaçları sosyal marketten karşılanıyor” başlıklı haberimizin ikinci paragrafında sehven yer alan “Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı” ifadesini “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı” olarak düzelterek yeniden yayımlıyoruz. Saygılarımızla. AA

KASTAMONU (AA) – CİHAN OKUR/ÖZGÜR ALANTOR – Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde, selzedelerin gıdadan hijyene, oyuncaktan giyime kadar tüm …

DÜZELTME – “Bozkurt’ta afetzedelerin ihtiyaçları sosyal marketten karşılanıyor” başlıklı haberimizin ikinci paragrafında sehven yer alan “Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı” ifadesini “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı” olarak düzelterek yeniden yayımlıyoruz. Saygılarımızla. AA
18 Ağustos 2021 17:43
227
A+
A-

KASTAMONU (AA) – CİHAN OKUR/ÖZGÜR ALANTOR – Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde, selzedelerin gıdadan hijyene, oyuncaktan giyime kadar tüm ihtiyaçları sosyal market aracılığıyla gideriliyor.

İlçede 11 Ağustos'taki selin ardından bölgeye gönderilen yardımlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde kurulan sosyal market aracılığıyla afetzedelere ulaştırılıyor.

Sosyal markete gelen afetzedeler, kendilerine tanımlanan 400 puanlık limitle, giyim, oyuncak, gıda ve temizlik maddesi gibi ihtiyaçlarını gideriyor.

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı ve Afet Bölgesi Ayni Yardımlar Sorumlusu Ömer Tekeş, afetten etkilenen ailelerin bilgilerinin ellerine ulaştığını, aileleri arayarak sosyal marketten alışveriş yapmak için randevu verdiklerini söyledi.

Bugün için 126 aileye randevu verdiklerini belirten Tekeş, “Her bir aile ferdinin 400 puanlık bir limiti var. Burada o limitle giyim, gıda ve temizlik ihtiyaçlarını alıyorlar. İki bin 500 aileye hizmet verdik, 1300'e yakın aileye daha inşallah burada hizmet vereceğiz.” dedi.

Amaçlarının, vatandaşlardan gelen yardımları, en uygun şekilde afetzedelere ulaştırmak olduğunu vurgulayan Tekeş, “Görüyorsunuz burada bir kargaşa yok, sistemli bir şekilde ilerliyoruz. Herkes beğendiği, ihtiyacı olan ürünü alıyor, inşallah burada kısa sürede yaraları sararız.” açıklamasını yaptı.

Tekeş, 81 ilden yüzlerce yardım tırının bölgeye ulaştığına işaret ederek, şunları kaydetti:

“Gelen yardımlar için arkada bir depo oluşturduk. Ürünlerimizi raflara diziyoruz ve bittikçe depodan getiriyoruz. Türkiye'nin her yerinden durmadan buraya yardım geliyor. İnsanlara yardımı daha iyi bir şekilde ulaştırmaya çalışıyoruz. Buradan hizmet alan vatandaşlar çok memnun, bu da bizi memnun ediyor. Bozkurt halkına tekrar geçmiş olsun diyorum, Allah bir daha böyle afetler göstermesin.”

Sel bölgesinde incelemelerini sürdüren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sosyal marketi ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Muhabir: Tayfur Murat Eğilmez

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.