Dolar 32,3871
Euro 34,7596
Altın 2.395,17
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 15°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
15°C
Hafif Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 15°C
Paz 18°C
Pts 19°C

DÜZELTME – “Trabzon’dan 1400 satıcının ürünü Trendyol ile pazarlanıyor” başlıklı haberimizin 2. paragrafında yer alan “Trendyol Grubu Başkanı Çetin Çağlayan” adı “Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin” olarak düzeltilmiştir. Haberimizi yeniden yayımlıyoruz. Saygılarımızla. AA

TRABZON (AA) – Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Trendyol iş birliğiyle başlatılan Yöresinden Ürünler Programı kapsamında Trabzon&#39 …

DÜZELTME – “Trabzon’dan 1400 satıcının ürünü Trendyol ile pazarlanıyor” başlıklı haberimizin 2. paragrafında yer alan “Trendyol Grubu Başkanı Çetin Çağlayan” adı “Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin” olarak düzeltilmiştir. Haberimizi yeniden yayımlıyoruz. Saygılarımızla. AA
14 Nisan 2022 18:39
121
A+
A-

TRABZON (AA) – Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Trendyol iş birliğiyle başlatılan Yöresinden Ürünler Programı kapsamında Trabzon'dan 1400 satıcının ürünlerinin e-ticaret sistemi ile pazarlandığı bildirildi.

Trabzon Ticaret Borsasından (TTB) yapılan açıklamaya göre, Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin ve TOBB E-Ticaret Meclisi Başkanı Ozan Acar başkanlığındaki heyet, TTB Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan'ı ziyaret etti.

Acar, burada yaptığı konuşmada, Yöresinden Ürünler Programı çerçevesinde Trabzon'dan 1400 satıcının ürünlerini ülkenin dört bir yanına pazarladıklarını ve bu sayının çok daha fazla olmasını beklediklerini belirterek, “Yörede üretilen irili ufaklı ürünleri müşterileriyle buluşturarak sadece işletme bazında değil, aile ekonomisi şekliyle de insanımızın gelirlerini artırmanın çabası içindeyiz. Özellikle de coğrafi işaretli ürünlere olan talep bu programla artıyor. Üretimi teşvik eden bu sistemle aile ve ülke ekonomisine kazanım sağlanıyor.” ifadelerini kullandı.

Çağlayan Çetin de Türkiye'nin dört bir yanındaki esnaf ile evinde kendi çapında gıda, giysi ve alet üretimi yapanların üretimlerini e-ticaret üzerinden tüketici ile buluşturduklarını, ticarete ve talebe konu olan her türlü satış için emin bir ulaşım sistemiyle hizmet verdiklerini belirtti.

Eyyüp Ergan da sistemin başta fındık ve çay olmak üzere coğrafi işareti olsun olmasın çeşitli yöresel ürünlerden yapılan imalatların tüketimini artırdığını tespit ettiklerini, özellikle kırsal kesimde kendi geçimini sağlayabilecek şekilde üretim yapanların bu sistemi kullanarak gelirlerini artırdıklarını, bunun da köyden kente göçün önlenmesinde bile etkili olduğunu kaydetti.

Muhabir: Hülya Atakul

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.