Dolar 32,3487
Euro 34,7293
Altın 2.419,83
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Per 16°C
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 18°C

EKO İKLİM Zirvesi’nde atık pet şişelerden üretilen kumaşlarla kaplanan koltuklar sergilendi

ANKARA (AA) – ERHAN CİHAN ÜNAL- Mobilya sektöründe faaliyet gösteren Doğtaş, iklim değişikliğine dikkati çekmek için düzenlenen EKO İKLİM Zirvesi …

EKO İKLİM Zirvesi’nde atık pet şişelerden üretilen kumaşlarla kaplanan koltuklar sergilendi
3 Nisan 2022 12:06
306
A+
A-

ANKARA (AA) – ERHAN CİHAN ÜNAL- Mobilya sektöründe faaliyet gösteren Doğtaş, iklim değişikliğine dikkati çekmek için düzenlenen EKO İKLİM Zirvesi'ne atık pet şişelerden ürettikleri kumaşlarla kaplanan koltuk takımlarıyla katıldı.

Anadolu Ajansının (AA) “global iletişim ortağı” olduğu EKO İKLİM Zirvesi'nde birçok firma çevreci ürün ve çözümlerini katılımcıların beğenisine sundu.

Bu firmalardan biri olan Doğanlar Holding'in mobilya sektöründe faaliyet gösteren şirketi Doğtaş, fuarda yüzde 100 atık pet şişelerden ürettiği kumaşların kaplandığı koltukları sergiledi.

Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, AA muhabirine, geleceğin şirketlerinin sosyal ve çevreci olması gerektiğinin bilincinde olduklarını söyledi.

Çöpten elektrik üreten sıfır atıklı tesislerinin bulunduğuna dikkati çeken Doğan, şunları kaydetti:

“Bunu mobilyada nasıl uygulayabiliriz, sıfır karbona nasıl ulaşabiliriz' diye düşündük. Kısa zamanda her birimizin karbon ayak izi hesaplaması yapılacak. Bu kapsamda Ar-Ge çalışmaları sonrasında 1000 pet şişeden bir koltuk takımının kumaşının üretilebileceğini gördük. Ortaklaşa bir tekstil firmasıyla bu Ar-Ge çalışmalarını tamamladık. Artık atılan pet şişelerden üretilen koltuk kumaşlarından koltuk üretiyoruz. Bu durum bizi oldukça motive ediyor. Çevreye değer vermiş oluyoruz.”

Doğan, holding olarak bundan önce Senegal'de Afrika'nın en büyük lojistik merkezini yaptıklarını aktararak, “İnşaatımız artık bitti mayıs ayında deneme üretimine başlıyoruz. Bu, başlangıçta 10 milyon dolarlık bir yatırımdı.” dedi.

Muhabir: Emin Tamer Toğanaş

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.