DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Emlak Katılım geçen yılın aynı dönemine göre karını yüzde 322 artırdı

– Emlak Katılım Bankası Genel Müdürü İlker Sırtkaya:
– “Müşterilerimizin, ülke ekonomisine katkı sağlayan sektörlerin ihtiyaç duyduğu yeni ürünleri hayata geçirmeye devam ederek bu başarımızı sürdürmeye devam edeceğiz”

Banner Resmi
25.05.2023
63
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Emlak Katılım, 2023 yılının ilk çeyreğine dair finansal sonuçlarını açıkladı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Emlak Katılım, Türkiye’nin dört bir yanında müşterilerine hizmet sunarak, başta gayrimenkul sektörü ve onunla kesişen sektörler olmak üzere tüm endüstrilerde sürdürülebilir ve yenilikçi finansman modellerini yaygınlaştırıyor.

Sektöre benzeri olmayan ürünler kazandırarak müşteri kitlesini ve ürün gamını genişletmeye hız kesmeden devam eden banka, bu ürün ve hizmetlerini dijital kanalları üzerinden ulaşılabilir hale getirerek müşterilerinin bankacılık işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirmelerini sağlayacak çözümler de üretiyor. İlk çeyrekte 1.340 çalışan sayısına ulaşan banka, şu an itibarıyla 90 şube ile hizmet vermeye devam ediyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Emlak Katılım Bankası Genel Müdürü İlker Sırtkaya, Türkiye’yi derinden etkileyen deprem felaketinden dolayı ülkenin zor bir süreçten geçtiğini belirterek, “Bu süreçte yakınlarını kaybedenlerin acısını paylaşıyor ve bu zor günlerin üstesinden dayanışma ile geleceğimize inanıyorum. Emlak Katılım olarak depremden etkilenen vatandaşlarımıza destek için 'Türkiye Tek Yürek' yardım kampanyası kapsamında AFAD’a yaptığımız 1 milyar TL bağışın yanı sıra konteyner ev, karavan ve diğer birçok elzem ihtiyaç malzemesini de bölgeye en hızlı şekilde ulaştırdık. Müşterilerimizin finansal ödemelerini öteleyip ödeme planlarında düzenlemeler yaparak ilk günden itibaren depremden etkilenen bölgedeki vatandaşlarımıza, müşterilerimize ve çalışma arkadaşlarımıza gereken tüm desteği azami düzeyde sağlamaya gayret ettik. Kısa orta ve uzun vadeli ihtiyaçlar konusunda desteklerimizle dayanışmanın bir parçası olmaya ve birlikteliğimizden güç alarak yaralarımızı beraber sarmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

– “Ülke ekonomisine katkı sunmaya devam edeceğiz”

Depremden dolayı yaşanılan bu zorlu sürece rağmen Türkiye’nin gücüne güç katmak için azimle çalışmaya ve finansal çözümler üretmeye devam ettiklerini vurgulayan Sırtkaya, şunları kaydetti:

“Bankamız büyüme stratejisine bağlı olarak şubeleşmeye, dijitalleşmeye ve yeni ürünler ile müşterilerine hizmet vermeye devam etmektedir. 2022 yılı ilk çeyreğinde 222,4 milyon TL olan karımız bu yıl yüzde 322 artarak 938,8 milyon TL’ye çıkarken aktif büyüklüğümüz geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 139,8 artışla 116,9 milyar TL olmuştur. Öz kaynaklarımız ise yüzde 207,6 artarak 2,339 milyar TL’den, 7,197 milyar TL seviyesine yükselirken sermaye yeterlilik oranımız da yüzde 24,25’tir. Yine geçen yılın aynı dönemine göre toplanan fonlarımız yüzde 152,9 artışla 91 milyar TL’ye ulaşırken nakdi ve gayri nakdi olmak üzere kullandırdığımız fonlar ile ülke ekonomisine sağladığımız katkı geçen yıl ilk çeyrekte 31,8 milyar TL iken bu yıl 60,5 milyar TL olmuştur. Müşterilerimizin, ülke ekonomisine katkı sağlayan sektörlerin ihtiyaç duyduğu yeni ürünleri hayata geçirmeye devam ederek bu başarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.”

Muhabir: Harun Bahçivan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.