Enerjisa Üretim, kadınların rüzgar enerjisi sektöründeki varlığına odaklanıyor
ANKARA (AA) – Enerjisa Üretim, rüzgar santrallerinde kadın çalışan istihdamını artırmak ve rüzgar teknolojisinde yeni mezun kadın mühendislere kariyer ve gelişim fırsatı sunmak için “Rüzgarı Enerjiye Dönüştüren Kadınlar Programı”nı geliştirdi.Şirketten ya…
ANKARA (AA) – Enerjisa Üretim, rüzgar santrallerinde kadın çalışan istihdamını artırmak ve rüzgar teknolojisinde yeni mezun kadın mühendislere kariyer ve gelişim fırsatı sunmak için “Rüzgarı Enerjiye Dönüştüren Kadınlar Programı”nı geliştirdi.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, “Future of Work-İşin Geleceği” vizyonu ile yola çıkan Enerjisa Üretim, yeni mezun yetkin kadın mühendisleri yetiştirmeyi amaçlıyor.
Rüzgar santralleri başta olmak üzere birçok fonksiyonda gerçek iş ve gelişim deneyimi sunarak kadın çalışan istihdamını artırmayı hedefleyen şirket, rüzgar teknolojisinde yeni mezun, öğrenmeye ve gelişime açık, meraklı, enerji sektörüne heyecan duyan, değişime açık ve hevesli, işbirliğine dayalı üretken ilişkiler kurmaya yatkın, yenilenebilir enerji alanında yer almak isteyen kadın mühendisleri işe almayı hedefliyor.
İlk 6 ayı teknik ve yetkinlik bazlı eğitimlerden oluşması planlanan program, her biri 2 ay sürmek kaydıyla 3 ana modülden oluşuyor.
Program kapsamında birinci modülde katılımcılara rüzgar enerjisi sektörü tanıtılıyor ve temel eğitim veriliyor. Ayrıca, rüzgar türbin teknolojileri, rüzgar enerjisi kurulumu, devreye alma ve işletme bakımı hakkında da eğitimler gerçekleştiriliyor.
Bunların yanı sıra, iletişim becerilerini geliştirmek ve sektördeki çeşitlilik, kapsayıcılık ve eşitlik konularında farkındalık oluşturmak için de eğitimler verilirken, imaj ve farkındalık konuları da bu modülün bir parçasını oluşturuyor.
İkinci modülde rüzgar enerjisi projelerinin planlama, uygulama ve izleme süreçlerinde ihtiyaç duyacak proje yönetimi becerileri öğretiliyor. Proje yönetimi disiplinleri, metodolojileri ve araçları hakkında detaylı bilgi ediniminin yanı sıra, katılımcılara proje yönetimi planlarını hazırlama, risk analizi yapma, proje bütçesi ve zamanlamasını yönetme, proje paydaşlarıyla iletişim kurma ve projeleri etkili bir şekilde yönetme konularında da eğitimler veriliyor.
Üçüncü modülde ise rüzgar enerjisi sektöründe iş geliştirme hakkında bilgiler veriliyor. Katılımcılar, rüzgar enerjisi sektöründeki güncel teknolojiler ve trendler nelerdir, SCADA ve şalt sistemleri ile elektrik analiz eğitimleri alıyor. Öte yandan, katılımcılar iş dünyasında etkili olmak için gerekli olan sunum, networking becerilerini de geliştiriyor.
Muhabir: Ayşenur Sağlam