Dolar 32,4923
Euro 34,9263
Altın 2.438,81
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 21°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
21°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 18°C

Etnospor Deneyim Merkezi Bozkurt’ta sel felaketinden etkilenen çocuklar için etkinlik düzenledi

KASTAMONU (AA) – Geleneksel sporlar ile oyunları geniş kitlelere tanıtmak amacıyla faaliyet gösteren Etnospor Deneyim Merkezi, sel felaketinin …

Etnospor Deneyim Merkezi Bozkurt’ta sel felaketinden etkilenen çocuklar için etkinlik düzenledi
15 Ekim 2021 18:25
213
A+
A-

KASTAMONU (AA) – Geleneksel sporlar ile oyunları geniş kitlelere tanıtmak amacıyla faaliyet gösteren Etnospor Deneyim Merkezi, sel felaketinin yaşandığı Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde özel bir etkinlik hazırladı.

Bozkurt Çok Programlı Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen etkinlikte, okul bahçesinde kurulan özel alanda çocuklar ok atışı, mas güreşi, mangala, ok savaşları, çemberbaz oyunu, çubuk oyunu istasyonlarında gönüllerince eğlendi. Ok atan, at binen ve geleneksel Türk oyunlarını keşfeden çocuklar, ok savaşları oyununda ise birbirleri ile kıyasıya rekabet ederek stres attı.

Bölgede toplam 6 okulda düzenlenen etkinliklerin ardından çocuklara, bu aktiviteleri yapabilmeleri için geleneksel spor ve oyun ekipmanları hediye edildi.

Etnospor Deneyim Merkezi'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

“Sel felaketinin ardından devletimizin hızla yaraları sardığı bölgelere gelerek çocuklarımıza dönük bir projeyi hayat geçirmek istedik. Amacımız, felaketin ardından dezavantajlı grupların, sosyal hayata dönüşünü hızlandırmak ve farklı aktivitelerle eğlenceli zaman geçirmelerini sağlamak. Bu kapsamda da ilk etkinliğimizi Bozkurt ilçesinde yaptık. Bizlerle geleneksel spor ve oyunları deneyimleyen harika çocuklarımıza teşekkür ediyoruz.”

Muhabir: Burhanettin Selçuk Aval

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.