Dolar 32,4757
Euro 34,9765
Altın 2.433,37
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 21°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
21°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 18°C

Evinden bahçeye açtığı kapı sayesinde selden kurtuldu

KASTAMONU (AA) – Sel felaketinin meydana geldiği Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde yaşayan emekli otomobil tamircisi Şefik Çubuk, selden geçen …

Evinden bahçeye açtığı kapı sayesinde selden kurtuldu
1 Ekim 2021 10:27
220
A+
A-

KASTAMONU (AA) – Sel felaketinin meydana geldiği Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde yaşayan emekli otomobil tamircisi Şefik Çubuk, selden geçen yıl evinin bahçesine açtığı kapı sayesinde kurtuldu.

İlçeye bağlı Özlüce köyünde, 11 Ağustos'ta şiddetli yağışların ardından Zarbana Çayı'nın taşması sonucu oluşan selde çok sayıda ev zarar gördü.

Çubuk'un evi ve arka kısmındaki bahçesi de sel nedeniyle kullanılamaz hale geldi. Sel sırasında bahçede olan Çubuk, bir anda gelen sulardan kaçmak için yüzerek bahçe kapısına ulaştı. Eve girdikten sonra üst katlara çıkan Çubuk, bir süre sonra köyde 4 metreyi bulan sel sularından bu sayede kurtuldu.

Şefik Çubuk, AA muhabirine, evinin bahçesinde hobi olarak sebze yetiştirdiğini söyledi.

Bahçeye rahatça girip çıkabilmek için geçen yıl evin arkasına kapı yaptırdığını anlatan Çubuk, şöyle devam etti:

“O gün bahçeye geldiğimde kovayla fasulyeleri, domatesleri topladım. Eve doğru gelirken bir anda gümbürtü koptu. Ara sokaklardan bir minibüs yüksekliğinde bir anda sel geldi. Saniyeler içerisinde su göğsüme kadar yükseldi. Bahçeden eve doğru yüzmeye başladım. O sırada eve inip çıkmak için ahşap bir merdiven vardı, o yerinden çıktı. Merdiveni yakaladım, kapıya kadar yüzerek geldim. Merdiveni duvara dayadım, kapıdan eve kendimi attım.”

Çubuk, evin ön kapısına tomrukların geldiğini belirterek, “Tomruklar ana kapıya ve cama dayanmıştı. İçeri kendimi atar atmaz yukarı katlara çıktım. Bu sefer de tomruklar ana kapıyı ve pencereyi patlattı, alt kat tamamen sular altında kaldı. Bahçemizde 4 metreye yakın su vardı. Her yerden sular geliyordu, bahçe duvarları yıkıldı. Bu kapıyı açmamış olsaydım sel sırasında ön kapıdan içeri girmek zorunda kalacaktım ama oraya ulaşamayacağım için sel sularına kapılıp gitmiş olacaktım. Bu kapı sayesinde kurtuldum.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Ahmet Kayır

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.