Dolar 32,2057
Euro 35,1178
Altın 2.472,16
BİST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 17°C
Az Bulutlu
Samsun
17°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Fiberli Aydınlatma 19 Mayıs’ta Gelidonya Feneri’ne yürüdü

– “Görmenin en iyi yolu” mottosuyla dünyanın 70 farklı ülkesinde aydınlatma çözümleri sunan Fiberli Aydınlatma, doğaya ve kültüre dikkati çekmeye devam ediyor.

Fiberli Aydınlatma 19 Mayıs’ta Gelidonya Feneri’ne yürüdü
24 Mayıs 2023 12:53
74
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Türkiye'nin ilk fiber optik aydınlatma sistemleri markası olan Fiberli, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı Türkiye’nin en güzel yürüyüş rotalarından birine sahip olan Gelidonya Feneri'ne yürüyerek kutladı.

Fiberli Aydınlatma'dan yapılan açıklamaya göre, “Görmenin en iyi yolu” mottosuyla dünyanın 70 farklı ülkesinde aydınlatma çözümleri sunan Fiberli Aydınlatma, doğaya ve kültüre dikkati çekmeye devam ediyor.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Genel Müdür Yardımcısı İlker Öztürk, çalışanların kültürel ve sosyal aktivitelerde bir araya gelmesini çok önemsediklerini, bunu yaparken de bölge ve ülkedeki değer noktalarına temas ettiklerini belirtti.

Yürüyüşe rehberlik eden ve 20 yıldır çeşitli sivil toplum örgütlerinde aktif rol alan Bülent Menteşoğlu ise “Gelidonya Feneri'nin hiç sönmeyen ışığını kendimize benzetiyoruz. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı da kutlamak için Gelidonya Feneri'ne yürüdük. Fiberli'nin spora ve kültüre bakış açısı sayesinde daha çok etkinlik yapmayı planlıyoruz.” dedi.

Türkiye'nin en yüksek rakımlı deniz feneri (227 metre) olan Gelidonya Feneri'ne düzenlenen yürüyüş ile çalışanlar hem spor yaptı hem de bilgi edindi.

Önemli bir kültür mirası olan Gelidonya Feneri, Antalya-Kumluca'da 1944'ten beri ışığıyla tüm denizcilere yol gösteriyor. 16'ncı yüzyılda Osmanlı döneminde Piri Reis'in Kitab-ı Bahriye isimli kitabında Gelidonya Feneri'nin içinde bulunduğu Karaöz bölgesinden çokça bahsedilmekte. Helenistik dönemde ise Melanippe antik kentinin en kritik noktası olarak bugün fenerin bulunduğu Gelidonya Burnu'na önem atfedililiyor.

Muhabir: Cevat Kışlalı

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.