Dolar 32,3595
Euro 34,7818
Altın 2.398,99
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 15°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Giresun Üniversitesi Diş Fakültesi Hastanesi bir ay içerisinde hizmete giriyor

GİRESUN (AA) – Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, en geç bir ay içerisinde diş fakültesi hastanesinin hizmete girmesini hedeflediklerini söyledi.Can, eski rektörlük binasında düzenlediği basın toplantısında, üniversiteye ait Nizamiye Mahal…

Giresun Üniversitesi Diş Fakültesi Hastanesi bir ay içerisinde hizmete giriyor
8 Aralık 2022 16:27
96
A+
A-

GİRESUN (AA) – Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, en geç bir ay içerisinde diş fakültesi hastanesinin hizmete girmesini hedeflediklerini söyledi.

Can, eski rektörlük binasında düzenlediği basın toplantısında, üniversiteye ait Nizamiye Mahallesi'ndeki binanın diş fakültesi ve hastanesi olarak yeniden düzenlendiğini belirtti.

Geçen yıl fakülteye 62 öğrenci kabulünün yapıldığını, bu sene ise rakamın 72 olarak gerçekleştiğini aktaran Can, kontenjan sayısının zamanla artırılacağını kaydetti.

Uzun süredir devam eden hastane oluşturulması çalışmalarında da sona gelindiğine işaret eden Can, şöyle konuştu:

“Nizamiye Mahallesi'nde binamız vardı, burayı değiştirdik, dönüştürdük. Fakültemizi ve hastanemizi buraya oluşturduk. Hastane kurulması çalışmalarımızda sona yaklaştık. En geç bir ay içerisinde hizmete girecek. Hayalimiz, isteğimiz arzumuz hemşerilerimizin il dışına gitmeden tüm dişle ilgili problemlerini Giresun'da çözsün istiyoruz.”

Rektör Can, Giresun Üniversitesi olarak kentin doğu kesiminde bulunan Aksu Mahallesi'nde sağlık kampüsü oluşturmak istediklerini kaydederek, eğitim araştırma hastanesinde ise akademisyen kadrosunun hızla artırıldığını söyledi.

Bulancak Organize Sanayi Bölgesi'nde teknoparkın oluşturulması için inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirten Can, yine bölge içerisinde yüksekokul kurulmasını amaçladıklarını ifade etti.

Giresun Üniversitesi'nin fındıkta ihtisas üniversite olduğunu anımsatan Can, bu yöndeki çalışmaların da devam ettiğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Asena Akçay

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.