Dolar 32,5453
Euro 34,9629
Altın 2.424,97
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 21°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
21°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 17°C

Giresun’da çay hasat şenliği gerçekleştirildi

GİRESUN (AA) – Giresun'un Eynesil ilçesinde “Doğu Giresun Bölgesi Çay Hasadı” şenliği gerçekleştirildi. İlçeye bağlı Ören beldesinde bir özel …

Giresun’da çay hasat şenliği gerçekleştirildi
3 Haziran 2021 18:45
423
A+
A-

GİRESUN (AA) – Giresun'un Eynesil ilçesinde “Doğu Giresun Bölgesi Çay Hasadı” şenliği gerçekleştirildi.

İlçeye bağlı Ören beldesinde bir özel çay firması tarafından düzenlenen etkinlikte, birinci sürgün çay hasadı başlatıldı.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, burada yaptığı konuşmada, birinci sürgün çay sezonunun hayırlı olmasını diledi.

Çakırmelikoğlu, Giresun denilince akla fındık ve çayın geldiğine işaret ederek, şöyle konuştu:

“Fındık ve çayın Giresun ekonomisine katkısı çok büyüktür. Giresun çayı, fındığı gibi çok yüksek kaliteye sahip. Bu kalite toprağın yapısından ve ilimizin ikliminden kaynaklanmaktadır. Çay da aynen bu şekilde tadını toprağından ve ikliminden almaktadır.”

Giresun'da 11 çay işleme ve paketleme tesisinin bulunduğunu aktaran Çakırmelikoğlu, “Bu işletmelerde yaklaşık bin kişilik istihdam sağlanmaktadır. Fındığın ve çayın ilimize yüksek oranda bir ekonomik katkısı vardır.” dedi.

Etkinliğe, Eynesil Belediye Başkanı Ahmet Latif Karadeniz, Giresun Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci, Ören Belde Belediye Başkanı Mustafa Eren ve üreticiler katıldı.

Muhabir: Asena Akçay

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.