Dolar 32,2213
Euro 35,0416
Altın 2.503,59
BİST 10.837,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 21°C
Az Bulutlu
Samsun
21°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 20°C

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Değirmenci’den 3 Nisan’ın “Sanayi Günü” ilan edilmesi talebi:

KARABÜK (AA) – Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, 3 Nisan'ın “Sanayi Günü …

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Değirmenci’den 3 Nisan’ın “Sanayi Günü” ilan edilmesi talebi:
3 Nisan 2022 18:36
158
A+
A-

KARABÜK (AA) – Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, 3 Nisan'ın “Sanayi Günü” olmasını sonuna kadar desteklediklerini bildirdi.

Değirmenci, Karabük Demir ve Çelik Fabrikalarının (KARDEMİR) temellerinin atılışı ve Karabük'ün kuruluşunun 85. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

KARDEMİR ve Karabük'ün, 3 Nisan 1937'de Mustafa Kemal Atatürk'ün emekleriyle başlayan ve uzun olduğu kadar meşakkatlerle dolu bir yolculuğun ardından bugünlere geldiğini vurgulayan Değirmenci, bu yolculukta KARDEMİR emekçisinin payı ve emeğinin inkar edilemez bir gerçek olduğuna dikkati çekti.

Bugün alın teri akıtan binlerce emekçinin ellerinde yükselen KARDEMİR ve Karabük'ün, ülkenin parlayan yıldızı konumuna geldiğini aktaran Değirmenci, “'KARDEMİR ayakta kalsın, bacaları tütsün, çarkları dönsün' diye KARDEMİR emekçisi her zaman emeğini ortaya koymuş, yeri geldiğinde de sadece elini değil, tüm bedenini taşın altına koymuştur.” ifadesini kullandı.

Değirmenci, bir dönem kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalan KARDEMİR'in, küllerinden doğmasını sağlayanların da yine emekçiler ve sendika olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

“Kapısına kilit vurulacak bir fabrikadan, 3 milyon ton üretim kapasitesine ulaşan bir fabrikaya dönüşümün mimarları da emekçilerdir. Sendikanın tohumları, Karabük ve KARDEMİR'de atıldı. KARDEMİR işçisiyle hangi şart altında olursa olsun bir ve bütün olmaya, KARDEMİR'de çarklar döndükçe, KARDEMİR emekçisinin haklarını korumaya ve artırmaya, onlarla kurduğumuz gönül bağını daha da güçlendirmeye kararlılıkla devam edeceğiz.”

– “3 Nisan'ın 'Sanayi Günü' olmasını destekliyoruz”

Değirmenci, 3 Nisan 1937 tarihinin Türkiye'deki ağır sanayi hamlesi için bir dönüm noktası olarak kabul edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bu nedenle tüm Karabük halkının, milletvekillerinin, devlet erkanı ile sivil toplum kuruluşlarının haklı talepleri doğrultusunda bizler de Özçelik-İş Sendikası olarak 3 Nisan'ın 'Sanayi Günü' olmasını sonuna kadar destekliyoruz.” açıklamasında bulundu.

Muhabir: Ferhat Demircan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.