Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 21°C

Hazırladıkları “safranlı” yemeklerle birincilik için yarıştılar

KARABÜK (AA) – Karabük'ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen “6. Safran Festivali” kapsamında “Safranlı Yemek Yarışması” yapıldı. Belediye …

Hazırladıkları “safranlı” yemeklerle birincilik için yarıştılar
15 Kasım 2022 15:28
92
A+
A-

KARABÜK (AA) – Karabük'ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen “6. Safran Festivali” kapsamında “Safranlı Yemek Yarışması” yapıldı.

Belediye Sosyal Tesislerinde düzenlenen yarışmada, “Güz şöleni” ile Emine Yanık birinci, “Safran ile lezzetlendirilmiş maniye dolması” ile Meltem Üstün ikinci, “Safranlı Özbek pilavı” ile Sema Akın üçüncü oldu.

Tatlılar kategorisinde ise “Zergun tatlısı” ile Eren Oflar birinciliği, “Safranlı armut” ile Melda Nur Küçükaslan ikinciliği, “İncir tatlısı” ile Fatma Küçük üçüncülüğü elde etti.

Ayrıca “Ekşi mayalı safranlı ekmek” ile Emine Akın'a da jüri özel ödülü verildi.

Dereceye girenlerin ödülleri, protokol üyeleri tarafından verildi.

Yarışmayı Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Şefik Dizdar ile vatandaşlar izledi.

İlçeyle özdeşleşen, boya, yemek, kozmetik, ilaç ve gıda sektörü gibi birçok alanda kullanıldığı için “mucize bitki” olarak adlandırılan safran bitkisi adına düzenlenen festival, yarın sona erecek.

Muhabir: Zafer Akpınar

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.