Dolar 32,5470
Euro 34,7468
Altın 2.495,43
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

Hepsiburada 1 milyondan fazla ürünü ihtiyaç sahiplerine teslim etti

– Hepsiburada, AFAD koordinasyonunda ve farklı sivil toplum kurumlarıyla iş birliği içinde pek çok çalışmayı hayatta geçirdi

Hepsiburada 1 milyondan fazla ürünü ihtiyaç sahiplerine teslim etti
14 Şubat 2023 17:17
84
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Hepsiburada 1 milyon adetin üzerinde ürünü ihtiyaç sahiplerine teslim etti.

Hepsiburada'dan yapılan açıklamaya göre, Hepsiburada ayrıca deprem bölgesindeki satıcılarına destek olmak amacıyla 60 milyon TL'lik ön ödeme gerçekleştirdi.

Depremin ilk gününden itibaren bu felakette zarar gören vatandaşlara yardım eli uzatmak için harekete geçen Hepsiburada, AFAD koordinasyonunda ve farklı sivil toplum kurumlarıyla iş birliği içinde pek çok çalışmayı hayatta geçirdi.

Ticaret Bakanlığı'nın başlattığı “Deprem Yardımlaşma Seferberliği” kapsamında Hepsiburada'nın kendi kaynaklarından ve yardım kampanyalarına 250 binin üzerinde kullanıcının katılımıyla temin ettiği 1,2 milyon adet ihtiyaç malzemesinin yüzde 90'ı deprem bölgesine teslim edildi. Ayrıca AFAD, Kızılay, Ahbap ve AKUT işbirliğiyle Hepsiburada platformunda satılan 220 bin dijital destek kartının da eklenmesiyle birlikte, yardımın toplam tutarı 115 milyon liraya ulaştı.

– Lojistik imkanlarını seferber etti

HepsiJET Adana deposunu dağıtım ve koordinasyon merkezine çeviren Hepsiburada, yardım kampanyaları kapsamında Hepsiburada'nın ve paydaşlarının afet bölgesine ulaştırmak istedikleri ürünleri taşıyan tırlarıyla sürekli olarak deprem bölgesine sevkiyat ve dağıtıma devam etti.

Bölgede yaptığı çalışmalar sonrasında 120 aracı ve lojistik ağıyla yardım malzemelerinin depremzedelere doğrudan dağıtımını yapan Hepsiburada, Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Osmaniye, Malatya, Adana, İskenderun ve Gaziantep'e yardım malzemelerini ulaştırdı.

Çeşitli STK, belediye ve kamu kurumlarının lojistik ve dağıtım ihtiyaçları için tırlarıyla destek vererek, ihtiyaç duyulan sarf malzemelerini ve yardım ürünlerini bölgeye aktaran ve dağıtan Hepsiburada, sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içinde sürdürdüğü çalışmalar kapsamında 12 tırla bölgeye jeneratör, kırıcı alet, elektrik malzemesi, çadır, ekmek, su gibi elzem ihtiyaçların taşınmasını ve dağıtımını sağladı.

AFAD ve kamu kurumlarının koordinasyonunda gerçekleştirmeye başladığı doğrudan dağıtımları yaygınlaştırmak için Hepsiburada, tüm Türkiye'den daha fazla küçük aracını bölgeye sevk ettiğini de açıkladı.

– Hepsiburada çalışanlarından depremzedelere destek

1.500 çalışanını “deprem seferberliği” çalışmalarına yönlendiren Hepsiburada, depremden zarar gören yurttaşların yaralarını sarmak için çeşitli projeler hayata geçirdi. Bunun yanı sıra, Hepsiburada çatısı altında düzenlenen yardım hareketi kapsamda Hepsiburada ve grup şirketi çalışanları toplam 1,5 milyon TL değerinde bağış gerçekleştirdi.

Şirket olarak yaptığı katkı ve yardım malzemesi gönderimleriyle Hepsiburada ve çalışanlarının bölgeye yaptığı yardımın toplam değeri 5 milyon TL'yi aştı.​​​​​

Muhabir: Cevat Kışlalı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.