Dolar 34,2398
Euro 37,6309
Altın 2.920,13
BİST 9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
26°C
Hafif Yağmurlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 26°C
Per 25°C

İHH’dan sel felaketinin yaşandığı Bozkurt ilçesinde kentsel arama tatbikatı

KASTAMONU (AA) – İHH İnsani Yardım Vakfı (İHH) arama kurtarma ekipleri, 11 Ağustos 2021'de sel felaketinin yaşandığı Kastamonu'nun …

İHH’dan sel felaketinin yaşandığı Bozkurt ilçesinde kentsel arama tatbikatı
19 Ocak 2022 22:28
202
A+
A-

KASTAMONU (AA) – İHH İnsani Yardım Vakfı (İHH) arama kurtarma ekipleri, 11 Ağustos 2021'de sel felaketinin yaşandığı Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde 2 günlük kentsel arama eğitimi gerçekleştirdi.

Tokat, Samsun, Kastamonu, Kayseri, Ankara ve Bursa'dan gelen kursiyerler, selde zarar gören hasarlı bir binada, senaryo gereği banyosunda mahsur kalan kişiyi duvarları delerek kurtardı.

İHH Afet Akademisi Sorumlusu Erdal Altıntaş, gazetecilere, Bozkurt'ta kentsel arama kurtarma temel seviye eğitimi verdiklerini söyledi.

Eğitimleri bölgesel ve il bazında gerçekleştirdiklerini ifade eden Altıntaş, “Şu anda 6 ilden 6 eğitmen ve 34 kursiyerimiz buradaki eğitime katılıyor. Bozkurt'ta 6 ay öncesinde büyük bir sel felaketi olmuştu. Bu bölgedeki arkadaşlarımızın tecrübe kazanması için buradaki enkazlardan faydalanarak iki günlük eğitimimizi burada yapıyoruz. Bu eğitimlerimiz 9.00'da başlayıp gece de devam ediyor.” dedi.

Sel felaketinde acil yardım ve arama kurtarma çalışmalarına katıldıklarını da belirten Altıntaş, “Özellikle küresel ısınmadan kaynaklı, önümüzdeki dönemlerde de sel olacağını öngörüyoruz bu yıl da ekiplerimizi haziran ve eylül aylarında teyakkuza geçirdik. İnşallah olmaz ama maalesef önümüzdeki zamanlarda sel felaketi ve orman yangını olacakmış gibi çalışıyoruz.” diye konuştu.

Muhabir: Sevil Çelik

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.