Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 20°C
Sal 26°C

İnebolu’da düzenlenen fener alayında kadınlar şehit Şerife Bacı kıyafetleriyle yürüdü

KASTAMONU/ÇANKIRI (AA) – Kastamonu'nun İnebolu ilçesi ile Çankırı'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla fener alayı düzenlendi …

İnebolu’da düzenlenen fener alayında kadınlar şehit Şerife Bacı kıyafetleriyle yürüdü
6 Kasım 2021 18:31
208
A+
A-

KASTAMONU/ÇANKIRI (AA) – Kastamonu'nun İnebolu ilçesi ile Çankırı'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla fener alayı düzenlendi.

İnebolu'da Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayan etkinliğe Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay, kurum amirleri, siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Yürüyüşte bazı kadınlar giydikleri kıyafetlerle, Kurtuluş Savaşı'nda İnebolu'dan Kastamonu'ya cephane taşırken İstiklal Yolu'nda donarak şehit olan Şerife Bacı'yı canlandırdı.

Etkinliğe katılanlar ellerinde meşaleler ve Türk bayrakları ile yürüdü. Marşlar eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüş İnebolu Türk Ocağı Müzesi önünde sona erdi.

Kaymakam Baycar, yürüyüş sonunda yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in 98. yılını kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Vatandaşların bayramını kutlayan Baycar şunları kaydetti:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan tüm kahramanları saygı ve rahmetle anıyorum. Onların bize verdiği sorumluluk bu bayrağı ilelebet daim ettirmek ve bunu bizden sonraki nesillere şerefle şanla devretmek ve bu vazifeyi kutlu şekilde onlara bırakmak. Bu uğurda vatan müdafaasında şehit olan tüm şehitlerimize, kahramanlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Kurtuluş Savaşı'ndan bu yana daha önce de Malazgirt'ten bu yana vatan müdafaasında, terörle mücadelede şehit olan bütün şehitlerimize, kahramanlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Ebediyete irtihal etmiş bütün gazilerimize Allah'tan rahmet, sağ olanlara da sağlık diliyorum. Meşalemiz, Cumhuriyet fenerimiz sönmesin diyorum.”

– Çankırı

Çankırı Valiliğince düzenlenen programa Vali Abdullah Ayaz, Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Delen, Jandarma Komutanı Albay Yusuf Mutlu Genç, kurum müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kucaklama Taşı'ndan başlayan fener alayında vatandaşlar ellerinde meşaleler ve Türk bayraklarıyla Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla etkinlik sona erdi.

Muhabir: Kamuran Akkuş

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.