Dolar 32,4621
Euro 34,7984
Altın 2.480,77
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 17°C
Az Bulutlu
Samsun
17°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 21°C
Pts 19°C

İnfertilite Polikliniği çocuk sahibi olmak isteyenlere umut oluyor

TÜP BEBEK UZMANI DR. ÖĞR. ÜYESİ PERVİN KARLI.

İnfertilite Polikliniği çocuk sahibi olmak isteyenlere umut oluyor
8 Ağustos 2021 19:13
376
A+
A-

Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim Araştırma Hastanesinde 6 ay önce faaliyete geçen İnfertilite Polikliniği çocuk sahibi olmak isteyenlere umut oluyor.

Hastanede bulunan Kadın Hastalıkları ve Doğum ile Üroloji Poliklinikleri çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin tetkik ve tedavilerini yürütüyor ve aşılama işlemini gerçekleştiriyor. İnfertilite Polikliniği hakkında bilgi veren Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Pervin Karlı, “Kliniğimizde yardımcı üreme tekniklerine ihtiyacı olan çiftlere hizmet vermekteyiz. Bu doğrultuda öncelikle evli çiftlerle ilk görüşme sonrasında dosya oluşturarak tedaviye hazırlık aşamasında hormon ve sperm tahlili gibi gerekli tetkikler yapıyoruz. Daha sonra çiftlerin yaşı, infertilite sebebi ve tetkik sonuçlarına göre cerrahi veya tıbbi tedavi planlaması yapıyoruz” dedi.

Pervin Karlı, ovulasyon indüksiyonu ve aşılama tedavisinden sonuç alamayan çiftlere uyguladıkları tedavi yöntemlerini resmi yazı ile beraber tüp bebek merkezlerine yönlendirdiklerini belirterek, “Çiftlerin yüzde 15’inde kısırlık sorunu görülüyor. Tedavi başladığımız ve gebelik elde ettiğimiz hasta sayımız oldukça fazla, hasta memnuniyeti ve bu vesile ile başka şehirlere umut aramaya giden hastalarımıza imkanlarımız çerçevesinde destek vermekteyiz” diye konuştu.

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Seyhan Yılmaz ise, “Hastanemizde infertilite hastalarının tanı ve tedavilerine yönelik çeşitli hizmetler sunulmaktadır. Çocuk sahibi olmak için polikliniğimize başvuran çiftlerle ilk görüşme sonrası dosya oluşturulmakta, İnfertilite Polikliniğinde muayeneler yapıldıktan sonra tanıya ve tedaviye yönelik uygulamalara başlanmaktadır. Polikliniğimizde aşılama işlemi ovulasyon indüksiyonu ile birlikte yapılmaktadır. Sağlık uygulama tebliğinde (SUT) belirtilen ovulasyon ve aşılama şartına uygun hastalara ilaç raporu çıkartılarak ücretsiz tedavileri yapılmaktadır. Bunların yanında infertilite nedenine yönelik gerekli cerrahi ve tıbbi tedavilerde kurumumuzda yapılmaktadır” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.