INVAMED’den kalp sağlığında “önemli” adım
– Solunum kontrollü kalp pili ve ICD teknolojileri, yapay zeka ile birleştirilerek tıp dünyasının hizmetine sunuldu
İSTANBUL (AA) – INVAMED Medikal İnovasyon Enstitüsü tarafından, birçok ülkede bulunan kardiyoloji ve kalp cerrahisi alanında uzmanlaşmış bilim insanları ile iş birliği halinde geliştirilen, yıllar süren titiz araştırmaların ürünü olan solunum kontrollü kalp pili ve İmplante Edilebilir Kardiyoverter Defibrilatör (ICD) teknolojileri, yapay zeka ile birleştirilerek tıp dünyasına sunuldu.
INVAMED açıklamasına göre, solunum kontrollü kalp pili, hasta fizyolojisine hassas bir şekilde yanıt verebilen yapay zeka algoritmalarıyla destekleniyor. Böylece real-time solunum hızı ve derinliği değişimlerine dayanarak kalbin elektriksel aktivitesi optimize ediliyor. Bu yenilikçi yaklaşım, enerji verimliliği ve kardiyak performansın artırılmasını sağlıyor.
ICD teknolojisi, potansiyel yaşam tehdidi oluşturan ventriküler aritmileri anında tespit edip müdahalede bulunma kapasitesine sahip olmakla birlikte doktorların spesifik tedavi protokolleri oluşturmalarını kolaylaştıran geliştirilebilir zeka özelliğiyle donatıldı.
INVAMED tarafından geliştirilen simülatör sayesinde bu teknolojilerin klinik ortamda nasıl bir performans sergileyeceği önceden test edilebiliyor, böylece tedavi süreçlerinin güvenliği ve etkinliği en üst seviyeye çıkarılabiliyor.
Dünya Sağlık Örgütü istatistiklerine göre, kalp ve damar hastalıkları, her yıl 17 milyon insanın hayatını kaybetmesine neden oluyor. INVAMED, AR-GE çalışmalarıyla geliştirdiği yenilikçi teknolojiler ile kalp sağlığına dair bu “karamsar” tabloyu değiştirmeyi amaçlıyor.
Açıklamada görüşlerine yer verilen INVAMED Başkanı Raşit Dinç, bu gelişmelerin kardiyovasküler tedavide yeni bir çağın başlangıcını simgelediğini belirterek, “INVAMED olarak, bilimsel araştırmalarımızın ışığında tıbbi inovasyonun zirvesinde kalmayı sürdüreceğiz. Bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Muhabir: Yıldız Taşdelen Erli