Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 21°C

İSO, Yılın Sürdürülebilirlik İletişimi Ödülü’ne layık görüldü

İSTANBUL (AA) – İstanbul Sanayi Odası (İSO), Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Sürdürülebilir İş Ödülleri 2022 …

İSO, Yılın Sürdürülebilirlik İletişimi Ödülü’ne layık görüldü
19 Ekim 2022 13:01
85
A+
A-

İSTANBUL (AA) – İstanbul Sanayi Odası (İSO), Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Sürdürülebilir İş Ödülleri 2022 kapsamında Sivil Toplum Kuruluşu olarak “Sürdürülebilirlik İletişimi Ödülü”ne layık görüldü.

İSO açıklamasına göre, oda, geçen yıldan itibaren 10 sektörde açıkladığı Sektörel Sürdürülebilirlik Yol Haritaları projesi ile “Sürdürülebilirlik İletişimi-Genel” kategorisinde ödül aldı. İSO adına ödülü İSO Yönetim Kurulu Üyesi ve İSO Sürdürülebilirlik Platformu Başkanı Mustafa Tacir aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İSO Yönetim Kurulu Üyesi ve İSO Sürdürülebilirlik Platformu Başkanı Mustafa Tacir, iklim değişikliği ve bunun yarattığı krizin, insan kaynaklı faaliyetlerin bir sonucu olduğuna değinerek, “Bu faaliyetler arasında tabii ki sanayi üretiminin payı da oldukça önemli bir yer tutuyor. İSO olarak bunun farkındayız ve bu konuyla ilgili daha geniş bir farkındalık yaratabilmek adına son yıllarda çok önemli çalışmaları, projeleri hayata geçiriyoruz. Çünkü bize düşen bugün yaşanan bu büyük felaketler noktasında 'sorumlu üretim' yaklaşımını benimsemek.” ifadelerini kullandı.

– İSO, 10 sektör için yol haritası açıkladı

Verilen bilgiye göre, İSO’nun ödüle layık görüldüğü İSO Sektörel Sürdürülebilirlik Yol Haritaları Projesi, Türkiye’de bir “ilk” olma özelliği taşıyor.

Proje, sektörlere özel yol gösterici sürdürülebilirlik öncelikleri ve takip göstergelerini içeriyor. Aynı zamanda proje, büyük şirketlerle birlikte bilgi ve erişim kapasitesi sınırlı düzeyde olan, küçük ve orta ölçekli sanayi işletmelerinin sürdürülebilir iş modellerine geçişine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Proje kapsamındaki 10 ayrı Sektörel Sürdürülebilirlik Yol Haritası’nı Eylül 2021-Haziran 2022 döneminde üyeler ve kamuoyu ile sürdürülebilirlik web sayfasından paylaşan İSO, sosyal medya hesapları, İSO Yeşil Blog, İSO Yeşil Bülten gibi kanallar ile de iletişim faaliyetlerini gerçekleştiriyor.

Ayrıca sürdürülebilirlik yaklaşımı ile ilgili farkındalığı artırmayı amaçlayan İSO, Sektörel Sürdürülebilirlik Yol Haritaları’nın ekosistemdeki bilinirliğini artırmak ve daha çok firmaya ulaşmak için üyeler ve ilgili kurumlarla yüz yüze veya çevrim içi toplantılar gerçekleştirmeye devam ediyor.

İSO tarafından uygulama öncelikli bir yaklaşım ile 2021’de başlayan sektörel bazlı sürdürülebilir dönüşüm odaklı çalışma 2022’de de devam etti. Bu çalışma kapsamında İSO’nun 55 meslek komitesinin gruplandığı 10 ayrı sektör için sürdürülebilirlik öncelikleri ortaya çıkarıldı ve performans kriterleri belirlendi.

Söz konusu öncelikleri ve göstergeleri belirlemek için uluslararası ve ulusal ölçekte literatür taraması yapılarak sektörü etkileyen ve etkilemesi beklenen trendler, riskler ve fırsatlar incelendi. Küresel ölçekte kabul görmüş Küresel Raporlama Girişimi (GRI) Standartları gibi çerçeveler dikkate alınarak sektörün önceliklendirdiği çevresel, sosyal ve ekonomik kriterler belirlendi ve sürdürülebilirlik performansı ile öne çıkan sektör şirketlerinin sürdürülebilirlik öncelikleri incelendi.

Özellikle KOBİ’lerde farkındalık ve kapasite artışını destekleyerek sürdürülebilir üretime geçiş için ilk adımları kolaylaştırmak, öncelikli konularda performans takibine, yakın gelecekteki yasal düzenlemeler için hazırlığa teşvik etmenin hedeflendiği Yol Haritalarında, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) ve Avrupa Yeşil Mutabakatı (AYM) hakkında bilgiler ile küresel iyi uygulama örnekleri de yer alıyor.

Muhabir: Cevat Kışlalı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.