Dolar 32,4839
Euro 34,9514
Altın 2.439,24
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 22°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
22°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 18°C

Kadın girişimciler “Pusula”da dijitalleşecek

– KAGİDER Başkanı Emine Erdem:
– “Pusula platformumuza eklemiş olduğumuz ‘Dijitalleşme’ modülü ile hem kadın girişimcilerin hem de girişimci adaylarının dijitalleşen çağa ayak uydurmalarını, bu konudaki bilgilerini artırarak dijital dönüşümlerini gerçekleştirmelerini amaçlıyoruz”

Kadın girişimciler “Pusula”da dijitalleşecek
25 Mayıs 2023 13:13
81
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Türkiye Kadın Girişimciler Derneği'nin (KAGİDER), Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile yaptığı iş birliği kapsamında, dernek tarafından oluşturulan “Pusula Online Girişimcilik Atölyesi”ne “Dijitalleşme Modülü” eklendi.

KAGİDER'den yapılan açıklamaya göre, EBRD tarafından yürütülen ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen “Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Programı” kapsamında KAGİDER tarafından oluşturulan yeni eğitim modülü ile kadın girişimcilerin ve girişimci adaylarının dijital becerilerini artırmaları ve dijital dönüşümlerini gerçekleştirmeleri amaçlanıyor.

Modülde, dijitalleşmeyle ilgili ihtiyaç duyulacak konulara odaklanan 17 video yer alıyor. Videoların tamamını izleyenler sertifika almaya hak kazanacak.

– “Dijitalleşme kadın girişimciler için eşitsizlikleri dengeleyici bir fırsat”

Açıklamada görüşlerine yer verilen KAGİDER Başkanı Emine Erdem, dijitalleşmenin kadın girişimciler için özellikle e-ticareti artırmasıyla eşitsizlikleri dengeleyici bir fırsat yarattığını belirterek, şunları kaydetti:

“Pusula platformumuza eklemiş olduğumuz 'Dijitalleşme' modülü ile hem kadın girişimcilerin hem de girişimci adaylarının dijitalleşen çağa ayak uydurmalarını, bu konudaki bilgilerini artırarak dijital dönüşümlerini gerçekleştirmelerini amaçlıyoruz. Birbirinden değerli ve konusunda uzman eğitmenlerin videoları onların bütün sorularına cevap verirken dijitalleşme yolunda tam bir rehber olacak. Bu projede bizimle iş birliği yapan Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'na teşekkür ediyorum.”

EBRD KOBİ Finansmanı ve Kalkınma Grubu'ndan Kıdemli Bölge Yöneticisi Serpil Çetinçift de özellikle kovid sonrası dönemde dijital dönüşümün işletmelerin iş yapma şekillerini değiştirdiğini ve büyümeleri için zorunlu hale geldiğini aktardı.

Dijital becerilere ve araçlara eşit olmayan erişimin ise başta kadınlar olmak üzere dezavantajlı grupların, iş dünyasının gerisinde kalmasına neden olduğuna dikkati çeken Çetinçift, EBRD'nin kadınların bu değişime ayak uydurabilmeleri ve yeni iş trendlerine adapte olmaları için dijital becerilerini geliştirmelerini desteklediğini vurguladı.

Çetinçift, “Bu amaçla tasarlanan özel programları çok önemli buluyoruz.” ifadelerini kullanarak, programı geliştirmelerinde ve girişimci kadınlara ulaştırmalarında katkı sağlayan Hazine ve Maliye Bakanlığı'na ve uygulama ortakları KAGİDER'e teşekkür etti.

– Dijital dönüşümden yapay zekaya uzanan zengin bir içerik

Verilen bilgiye göre, modülde yer alan eğitim videolarının başlıkları ve eğitmenler şöyle:

Dijital Dönüşümün Sektörlere Etkisi (Bade Özkan), Dijital Dönüşüm Kavramı Nedir? Dünyada ve Türkiye'de Dijital Dönüşüm, Dijital Dönüşümün Adımları Nelerdir? (Özlem Turhan), Bulut Teknolojileri (Serkan Şahin), İzinli Veri Tabanı Oluşturma (Zeynep Yağmur), KVKK Süreçleri (Zeynep Yağmur), Dijital Vatandaşlık ve 9 Elementi (Ufuk Tarhan), Yapay Zeka (Şebnem Özdemir), Endüstriyel Dönüşümün Sektörlere Etkisi (Nuri Demirdöven), Dijital Sürdürülebilirlik (Dr. Çağla Gül Şenkardeş), Dijital Olgunluk Seviyeni Nasıl Ölçersin? – Dijital Barometre (Suat Eroğlu), Dijital Pazarlama (Yaprak Yapsan), Sosyal Medya (Gizem Erim), E-ticaret ve E-ihracat (Duygu Aktaş), Big Data Kavramı (Hale Cide Demir), E- Öğrenme (Ahmet Hançer), Yeşil Mutabakat-Teknolojik Zorunluluklar (Hakan Göl) ve Yazılım Tasarım Süreçleri (Akın Kaldıroğlu).

Muhabir: Hatice Şenses Kurukız

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.