DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Kadınlar halk eğitim kursunda yaptıkları 3 boyutlu tablolarla gelir sağlıyor

ÇORUM (AA) – Çorum'un Sungurlu ilçesindeki kursta kağıt rölyef yapmayı öğrenen kadınlar, ürettikleri üç boyutlu tabloları satarak aile bütçelerine katkı sunuyor.Sungurlu Halk Eğitim Merkezince (HEM) ilçedeki kadınların meslek öğrenmesi ve boş zamanlar…

Banner Resmi
13.01.2023
98
A+
A-

ÇORUM (AA) – Çorum'un Sungurlu ilçesindeki kursta kağıt rölyef yapmayı öğrenen kadınlar, ürettikleri üç boyutlu tabloları satarak aile bütçelerine katkı sunuyor.

Sungurlu Halk Eğitim Merkezince (HEM) ilçedeki kadınların meslek öğrenmesi ve boş zamanlarını üreterek değerlendirmesine katkı sağlamak amacıyla “Kağıt Rölyef Yapımı” kursu açıldı.

Yıllık 245 saat olarak planlanan kursta kadınlar, manzara resimlerini uygun teknikleri kullanarak üç boyutlu hale getiriyor.

Kadınların marifetli ellerinde üç boyutlu tablolara dönüşen çalışmalar, süs ya da hediyelik eşya olarak talep görüyor.

Kursta kadınların yaptığı tablolar, ebatlarına göre 1000 ila 1500 lira arasında alıcı buluyor.

Sungurlu HEM Müdürü Mustafa Atasever, AA muhabirine, Kağıt Rölyef Yapımı kursunun 14 kursiyerle devam ettiğini söyledi.

Kurs ile kadınların hem meslek edindiğini hem de sosyalleştiğine işaret eden Atasever, üretilen tabloların da satılarak kursiyerlere gelir elde etme fırsatı sunduğunu dile getirdi.

Atasever, “Kursiyerlerimiz tabloları kendi sosyal medya hesaplarından, kurduğumuz kadın kooperatifinden ve yıl sonu sergimizde satarak kazanç elde etmektedir.” dedi.

Kurs öğretmeni Figen Berber de kadınların kurs sayesinde hobi edinerek zamanlarını daha verimli geçirme imkanı bulduklarına dikkati çekti.

Kursta kadınlarla üç boyutlu çalışmalar yaptıklarını anlatan Berber, “Örneğin bir çiçek resmindeki çiçekleri parçalara ayırıyoruz. Daha sonra kağıt formu görünmesin diye kenarını boyuyoruz. Cımbızlıyoruz ve kabartıyoruz. Daha sonra tek bir resim haline getirip boyut vererek şekillendiriyoruz.” diye konuştu.

Kursiyerlerden Sultan Akman ise kurstan çok zevk aldığını vurgulayarak, “Daha önce hiç yapmamıştım. Buradaki ortam o kadar güzel ki her şey çok zevkli. Kendimi burada geliştirdim. Hocamızın sayesinde çok güzel şeyler öğreniyoruz.” ifadesini kullandı.

Muhabir: Zafer Akpınar

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.