Dolar 32,4771
Euro 34,7980
Altın 2.426,57
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Per 16°C
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 18°C

Kale Grubu’ndan Hayata Değer Buluşması

– Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay:
– “Gençler, kendi çevrelerindeki eksiklikleri ve ihtiyaçları fark ettikçe toplumun yaşam kalitesini iyileştirecek öneriler geliştiriyorlar. Diğer yandan sosyal girişimcilik de gençler için ideal bir alan sunuyor”

Kale Grubu’ndan Hayata Değer Buluşması
14 Haziran 2023 14:01
73
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Kale Grubu, Kurucusu Dr. (h.c.) İbrahim Bodur'u anmak ve değerlerini geleceğe taşımak için düzenlediği “Hayata Değer Buluşması”nın ikincisi gerçekleştirildi.

Kale Grubu açıklamasına göre, “Hayata Değer Buluşması” Müze Gazhane'de düzenlendi.

Açıklamada etkinliğin açılışında yaptığı konuşmaya yer verilen Kale Grubu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Zeynep Bodur Okyay, gençlerin bu alandaki duyarlılığının gelişmesi nedeniyle Türkiye'de sosyal girişimcilerin sayısının günden güne arttığını belirtti.

Okyay, “Gençler, kendi çevrelerindeki eksiklikleri ve ihtiyaçları fark ettikçe toplumun yaşam kalitesini iyileştirecek öneriler geliştiriyorlar. Diğer yandan sosyal girişimcilik de gençler için ideal bir alan sunuyor. Çünkü kişisel ve profesyonel gelişim fırsatları içeriyor. Bir sosyal girişimci olarak, liderlik becerileri, işletme yönetimi, yalnızca toplumda olumlu bir etki yaratmakla kalmıyor, kendi potansiyellerini keşfedebiliyorlar. Sadece kendi başarılarını değil, topluma sağladıkları değeri de ölçebiliyorlar. Bu bakış açısıyla, genç sosyal girişimciler, İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Programı'nın gelişim sürecinde en önemli pusulamız oldu.” ifadelerini kullandı.

Kale Grubu'nun İç İletişim Müdürü Deniz Kaçaroğlu Türker de grup olarak, bugüne kadar hep insanı merkeze alan işler yaptıklarını vurguladı.

Kaçaroğlu, “İçinde bulunduğumuz bu zor günlerde de yine insanı odağımıza aldık. Kaleseramik Vakfı'nın koordinasyonunda ilk etapta akut ihtiyaçların karşılanmasını sağladık. Mobilize ve doğru paydaşlarla organize olmanın ne derece önemli olduğunu gösterdik.” açıklamasını yaptı.

Kaçaroğlu, akut durum sona erince bunun bir maraton olacağının farkında olduklarını, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çözümün bir parçası olmak için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini kaydetti.

– “Yeni jenerasyon, dünyaya iyi gelen şirketlerde çalışmak istiyor”

Good4Trust Alan Oluşturucu ve Yönetim Çemberi Koordinatörü Eş Yazarı Ece Satıcı da toplumda yaygın olarak kabul gören “Gelecek Gençlere Emanet” söylemine karşı çıkarak, “Gençler bu işi çözer diye düşünürsek çok geç kalmış olacağız. Herkesin bir an önce adım atması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Satıcı, yeni jenerasyonun dünyaya iyi gelen şirketlerde çalışmak istediğine vurgu yaptı.

Biriktir Kurucu Ortağı Yağmur Gömürlü de “Başkalarından bir şeyleri beklemeye gerek yok. Biz bir ateş yakmalıyız, bu ateşi harlayacak kurumları harekete geçirmeliyiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Good4Trust Kurucusu Uygar Özesmi de etki yatırımının sonuçlarını ölçmek kadar hesap verilebilirliğinin de önemli olduğunu vurguladı.

Alethina Kurucusu Can Atacık, “Sosyal girişimciler genelde kendi ölçeklerinden çok daha küçük düşünüyorlar. Ancak farklı bakış açısıyla görüp ölçeklendirmek gerekiyor. Bir sosyal girişim, etki girişimi olabilir ama ölçeklendirilirken bu gözle bakmak lazım.” görüşünü paylaştı.

Dünya Ekonomik Forumu Küresel Sosyal Girişimcilik Birliği Başkanı Daniel Nowak da “Sosyal girişimcilik konusu son 10-20 yıldır hayatımızda. Daha önce yan proje olarak görülüyordu. Ancak şimdi toplum, şirketler, büyük bir dönüşümden geçiyor. İşlerin sosyal etkisine daha çok bakılıyor.” açıklamasında bulundu.

Kale Grubu Kurumsal İletişim Bölüm Başkanı Rana Birden de özel sektörün ve sosyal girişimcilik ekosisteminin birlikteliği, hatta toplulukların iç içe geçmesiyle 21. yüzyılın ihtiyaçlarına ve krizlerine çok daha uygun hızlı ve sahici çözümler üretilebileceğine inandığını belirtti.

Birden, “İki tarafın beraberinde gelen güçlü kaslar, amaçlar ve eylemler, karşı karşıya olduğumuz kompleks krizleri çözmek için oldukça kritik.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Hatice Şenses Kurukız

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.