Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 20°C
Sal 26°C
Çar 22°C

Karabük’te 6. Uluslararası Akıllı Şehir Uygulamaları Konferansı başladı

KARABÜK (AA) – Karabük Üniversitesi (KBÜ) ev sahipliğinde düzenlenen 6. Uluslararası Akıllı Şehir Uygulamaları Konferansı başladı. Akdeniz Bilim …

Karabük’te 6. Uluslararası Akıllı Şehir Uygulamaları Konferansı başladı
29 Ekim 2021 00:04
186
A+
A-

KARABÜK (AA) – Karabük Üniversitesi (KBÜ) ev sahipliğinde düzenlenen 6. Uluslararası Akıllı Şehir Uygulamaları Konferansı başladı.

Akdeniz Bilim ve Teknoloji Birliğinin ortaklığında çevrim içi gerçekleştirilen konferansta, KBÜ Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından halk müziği konseri verildi.

Konferans Başkanı KBÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş ve yardımcıları Prof. Mohamed Ben Ahmed, Prof. Bernadetta Kwintiana Ane ve Prof. Boudhir Anouar Abdelhakim, etkinlikte konuşma yaptı.

Fransa EureCom'dan Ksentini Adlen, İngiltere Northumbria Üniversitesinden Yusuf Arayıcı, Avustralya Melbourne Üniversitesinden Mohsen Kalantari Soltanieh ve ABD North Dakota State Üniversitesinden Bakr M. Aly Ahmed ve Portekiz Castelo Branco Politeknik Enstitüsünden Domingos Santos, konferansta davetli konuşmacı olarak yer aldı.

Akıllı şehirler, çevre, sağlık, öğrenme, coğrafi bilgi sistemleri, mekansal bilişimde zeki uygulamalar ve bina bilgi modelleri gibi geniş bir alanda bildirilerin sunulduğu konferans, 25'in üzerinde farklı ülkeden pek çok araştırmacıyı bir araya getirdi.

Etkinlikte sunulan bildiriler, SCOPUS indeksli olarak ISPRS Archives'da tam metin ve Springer'da kitap bölümü olarak basılacak.

Uluslararası konferans, 3 gün sürecek.

Muhabir: Hüseyin Gazi Kaykı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.