Dolar 32,3374
Euro 34,3704
Altın 2.393,53
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 20°C
Per 18°C

Karabük’te lise öğrencileri, aşılarını uygulama merkezinde oluyor

KARABÜK (AA) – Karabük Valisi Fuat Gürel, İl Milli Eğitim ile İl Sağlık müdürlükleri tarafından Mehmet Vergili Fen Lisesi ve Vakıfbank Zübeyde …

Karabük’te lise öğrencileri, aşılarını uygulama merkezinde oluyor
2 Ekim 2021 10:07
202
A+
A-

KARABÜK (AA) – Karabük Valisi Fuat Gürel, İl Milli Eğitim ile İl Sağlık müdürlükleri tarafından Mehmet Vergili Fen Lisesi ve Vakıfbank Zübeyde Hanım Anadolu Lisesinde oluşturulan “aşı uygulama merkezini” ziyaret etti.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, yüz yüze eğitimin başlamasıyla okullarda gönüllülük esasına göre ebeveynlerinin onayı alınarak aşı olmak isteyen öğrencilerin hastaneye ve sağlık kuruluşlarına giderek zaman harcamaması ve okullarındaki derslerinden geri kalmaması amacıyla okullarda ve yurtlarda aşı çalışması başlatıldı.

Ailelerinin doldurdukları onay formu ve Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden işlemlerini yapan öğrenciler, sıraya girerek aşılarını oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vali Gürel, bundan sonraki süreçte aşıya ağırlık vereceklerini çünkü salgına karşı en önemli korunma yönteminin aşı olduğunu bildirdi.

Toplumun büyük bir kısmının aşılanması gerektiğini vurgulayan Gürel, “Aşının faydalarını anlatmamıza gerek yok. Bunun için sizler de ailelerinizin izniyle şu an aşı olacaksınız. İnşallah diğer arkadaşlarınız da sizleri örnek alırlar ve bir an önce aşılarını yaptırırlar. Bu sayede önümüzdeki süreci daha rahat geçiririz. Hem virüsün bulaşmasını önlemiş oluruz hem de okullarımızda yüz yüze eğitime sağlıklı bir şekilde devam etmiş oluruz.” ifadelerini kullandı.

Ziyarette Gürel'e, İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal Üngören eşlik etti.

Muhabir: Nurhan Çorlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.