Dolar 32,5395
Euro 34,8238
Altın 2.428,80
BİST 9.702,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 31°C
Az Bulutlu
Samsun
31°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 19°C

Karabük’te MEB’in mesleki eğitim merkezleri, ilk lise diplomalı mezunlarını verdi

KARABÜK (AA) – Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) yapılan düzenlemenin ardından Karabük'te bu yıl ilk defa 48 usta, telafi programını …

Karabük’te MEB’in mesleki eğitim merkezleri, ilk lise diplomalı mezunlarını verdi
15 Temmuz 2021 16:51
547
A+
A-

KARABÜK (AA) – Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) yapılan düzenlemenin ardından Karabük'te bu yıl ilk defa 48 usta, telafi programını tamamlayarak “Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Diploması” imkanına kavuştu.

Mesleki Eğitim Kanunu'nun yayımlandığı 19 Haziran 1986'dan bu yana kalfalık, ustalık ve usta öğretici belgeleri verilen mesleki eğitim merkezlerinde, önceki yıllarda kalfalık ve ustalık belgesi almış olanların da fark derslerini tamamlayıp “Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Diploması” alabilmeleri için 2020-2021 eğitim öğretim yılında MEB tarafından telafi eğitimi programı başlatıldı.

Daha önce kalfalık ve ustalık mezunu 48 kişi, telafi eğitimi programına kayıt yaptırdı. Eğitimini tamamlayan ustalar, mesleki eğitim merkezlerinde ilk defa düzenlenen kurslardan sonra diplomalarını almaya hak kazandı.

​​​​​​​Karabük Mesleki Eğitim Merkezi'nde 40 yaşın üzerinde çok sayıda ustanın katıldığı mezuniyet töreninde duygusal anlar yaşandı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, MEB'in geleneksel çıraklık-kalfalık-ustalık eğitiminin verildiği mesleki eğitim merkezlerinin kalite ve kapasitesinin artırılmasına büyük önem verdiğini belirtti.

Mesleki eğitim merkezlerindeki en temel sorunlardan birinin 4 yıllık eğitim sonunda mezunların usta olabilmelerine rağmen lise diploması alamamaları olduğunu vurgulayan Akbaş, “Bu sorunu çözmek için Bakanlığımız esnek yapı oluşturdu ve lise diplomasına erişim imkanı sağladı. Bizler de örgün ve yaygın eğitim kapsamında mesleki eğitimin hak ettiği yeri bulması, ülkemizin meslek elemanı ihtiyacına cevap verebilecek nitelikte donanımlı meslek erbabı yetişmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.” ifadesini kullandı.

Muhabir: Kamuran Akkuş

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.