Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 26°C
Çar 23°C

Karadeniz Ukrayna’lılar Derneği Başkanı Liudmyla Shymko Füze Saldırısına tepki

Karadeniz Ukrayna’lılar Derneği Başkanı Liudmyla Shymko Füze Saldırısına tepki
11 Ekim 2022 20:35
131
A+
A-

Rusya’nın Ukrayna Şehirlerine Yapılan Füze Saldırısına İlişkin Basın Açıklaması

10 Ekim sabahı RF Ukrayna’nın şehirlerine ( Kyiv, Zaporijjya, Dnipro, Zhytomyr, Khmelnytskyi, Ternopil, Lviv, Kropyvnytkyi, Sumy, Kharkiv, ve diğerleri) kapsamlı terör devleti statüsünü bir kez daha teyit etti.

Ukrayna’nın barışçıl şehirlerine toplam 75 düşman füzesi fırlatıldı. Bunlardan 41’i Ukrayna’ya ait hava savunma sistemleri tarafından imha edildi.

Rus füzesinin Kyiv’in Shevckenkivskyi mahallesine isabet etmesi sonucunda en az 8 kişi hayatını kaybetti, 24 sivil yaralandı.

Kyiv’in merkezinin bombalanması sonucunda Flarmoni binası, Hanenko ve Shevchenko müzeleri ve Shevchenko Parkı hasar gördü.

Ukrayna’nın bazı bölgelerinde elektrik kesintisi yaşanırken bazı yerlerde su temini problemleri başladı.

Böylece Rusya, Ukrayna’nın sivil alt yapısının yok edilmesine yönelik sıradaki terör eylemini gerçekleştirdi.

Ukrayna şehirlerine İran yapımı kamikaze dronlarla saldıran RF Ukrayna’nın enerji sistemini yok etmeye ve kaos ile panik yaymaya çalışıyor.

Bununla birlikte Kremlin sivilleri hedef alıyor. Bu tür eylemlerle terör devleti, Ukrayna ordusu yerine sivillerle savaştığını gösteriyor.

Kyiv ve Ukrayna’nın diğer şehirlerine yönelik bilinçli füze saldırıları Kremlin’in terör faaliyetlerini sıradaki delildir. Muhabere sahasında ciddi kayıplar veren Rusya barışçıl insanlara ve sivil alt yapısı tesislerine yönelik sinsi terör eylemlerine başvuruyor. Ukrayna’nın uluslararası ortaklarını, Ukrayna’nın sivillerini öldüren saldırgan Rusya’yı terör devleti olarak tanımaya çağırıyoruz.

Samsun’daki Basın Açıklaması.!

Karadeniz Ukrayna’lılar Derneği Başkanı;
Liudmyla Shymko

Haber:Yunus KELEŞ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.