Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 20°C

Kastamonu Halk Eğitimi Merkezince kurulan koro, ilk kez sahne aldı

KASTAMONU (AA) – Kastamonu Halk Eğitimi Merkezince kurulan “Türk Müziği Korosu” ilk konserini verdi.Milli Eğitim Bakanlığının “Şarkılar Bizi Söyler, Biz de Şarkı Söyleriz” projesi kapsamında kurulan Türk Müziği Korosu, ilk konser organizasyonunu gerçekleş…

Kastamonu Halk Eğitimi Merkezince kurulan koro, ilk kez sahne aldı
13 Ocak 2023 18:54
226
A+
A-

KASTAMONU (AA) – Kastamonu Halk Eğitimi Merkezince kurulan “Türk Müziği Korosu” ilk konserini verdi.

Milli Eğitim Bakanlığının “Şarkılar Bizi Söyler, Biz de Şarkı Söyleriz” projesi kapsamında kurulan Türk Müziği Korosu, ilk konser organizasyonunu gerçekleştirdi.

Farklı meslek sahibi 35 kişinin bulunduğu koro, orkestra şefi Mihrican Uçan ile Kastamonu Halk Eğitimi Merkezi'nde sahne aldı.

Türk halk müziğinden çeşitli parçaları koro ve solo şeklinde seslendiren ekibe katılımcılar da zaman zaman eşlik etti.

Vali Avni Çakır, konserin ardından koroyu tebrik ederek, “Müdürlerimizi böylesine güzel bir ortam sağlayıp bu kadar kısa sürede güzel bir ekip çıkardıkları için tebrik ediyorum. Geçen seneden beri sürekli konuşuyoruz, 'Kastamonu'nun özellikle müzik akşamı çok yetersiz' diye. Bu anlamda belediyemizin çok güzel ekipleri var. Bunun yanına Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüzün korosu da katıldı. İnşallah bundan sonra Kastamonu akşamları belirli günlerde çok daha canlı ve güzel olacak.” ifadelerini kullandı.

Mihrican Uçan ise Milli Eğitim Bakanlığının projesi kapsamında geçen yıl 12 Ekim'de çalışmalara başladıklarını dile getirerek, “Projede yer almaktan dolayı çok mutluyuz. Haftanın 3 günü ikişer saat çalıştık. Güzel bir konser verdik. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Umarım diğer konserimizde daha da başarılı oluruz.” dedi.

Muhabir: Murat Kaban

YORUMLAR

  1. Hülya kibaroğlu dedi ki:

    TEBRİK EDERİM.ÇALIŞMALRINIZDA BAŞARILAR DİLERİM.

    1. Hülya kibaroğlu dedi ki:

      teşekkür ederim.