Dolar 32,5115
Euro 34,8392
Altın 2.488,22
BİST 9.509,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

Kastamonu Üniversitesinde yapılan sanat galerisi açılışa hazırlanıyor

KASTAMONU (AA) – Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesinin girişimleriyle oluşturulan sanat galerisi tamamlandı. Fakülte …

Kastamonu Üniversitesinde yapılan sanat galerisi açılışa hazırlanıyor
30 Nisan 2022 15:04
106
A+
A-

KASTAMONU (AA) – Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesinin girişimleriyle oluşturulan sanat galerisi tamamlandı.

Fakülte tarafından kente sanat galerisi kazandırmak amacıyla Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal'ın onayının ardından başlatılan çalışma kapsamında Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesi'nin giriş katında yeni bir sanat galerisi oluşturuldu.

Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Erol Yıldır, AA muhabirine, Kastamonu ve üniversite için büyük eksiklik olan çağdaş sanatlar sergileme alanına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Kentteki bu eksikliği gidermek için yola çıktıklarını belirten Yıldır, “Rektörümüzün kararlılığıyla kısa sürede burası hayata geçti. Nasip olursa Ramazan Bayramı'ndan sonra ilk sergimizi açacağız. İlk sergimizi sanatçı akademisyen olarak ben açacağım. Kastamonu'da yaşayan tüm sanatçılarımızın, insanların rahatlıkla ulaşabilecekleri bir mekan olacak. İnsanların rahatlıkla ulaşacağı bir yer olması nedeniyle çok ziyaretçi alan bir mekana dönüşeceğine inanıyorum.” dedi.

Sergi salonunun üniversite öğrencilerinin rahatlıkla ulaşabileceği kütüphanede açıldığına dikkati çeken Yıldır şunları kaydetti:

“Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar Galerisi bundan sonra Kastamonu'da sanatın seyrini değiştirecek. Özellikle yıllardır üniversitelere akademisyen sanatçı olarak çalışırken şunu gördüm; insanımızın ayağına sanatı götürmezsek, insanımız özel çaba sarf ederek sanata ulaşmak istemiyor. Bu binanın giriş katındayız. Sanat galerisini bir üst kata yapmış olsaydık, merdivenlerden yukarı çıkmaya dahi erinecek yüzlerce öğrenci olacaktı. Bu da göz teması ve sergileri gezme alışkanlığını getirecek diye düşünüyorum.”

Muhabir: Kamuran Akkuş

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.