Dolar 32,2772
Euro 35,0355
Altın 2.473,33
BİST 10.543,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 20°C
Sal 21°C

Kastamonu’da 5. Kanyon ve Doğa Sporları Festivali düzenlenecek

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde 11-14 Ağustos tarihleri arasında 5. Kanyon ve Doğa Sporları Festivali gerçekleştirilecek …

Kastamonu’da 5. Kanyon ve Doğa Sporları Festivali düzenlenecek
29 Temmuz 2022 18:31
94
A+
A-

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde 11-14 Ağustos tarihleri arasında 5. Kanyon ve Doğa Sporları Festivali gerçekleştirilecek.

Dünyanın en derin kanyonları arasında gösterilen Valla Kanyonu'nun yanı sıra Horma Kanyonu'nun da yer aldığı ilçedeki festivalde, kanyon geçişlerinin yanı sıra çok sayıda etkinlik yapılacak.

İlçedeki turistlik alanların gezileceği etkinliğin son gününde ise sporcular Valla Kanyonu'ndan çıkacak.

Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar, gazetecilere, böyle bir festivale ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

İlçenin önemli doğa güzelliklerine sahip olduğunu ve bu güzellikleri dünyaya tanıtmak için çaba sarf ettiklerini ifade eden Yaşar, şunları anlattı:

“Kanyoncular ve doğaseverleri 5. kez ilçemizde ağırlayacağız. Dünyanın 2. büyük kanyonu olan Valla Kanyonu ilçemizde. Yer yer yüksekliği 1100 metreyi, uzunluğu ise 12 kilometreyi bulan Valla Kanyonu sporcular tarafından geçilecek. Aynı zamanda ilçemizdeki Horma Kanyonu'ndan da geçişler yapılacak. İlçemizde çok önemli mağaralar var, bu mağaralar gezilecek. Bunun dışında doğa gezileri de gerçekleştirilecek.”

Muhabir: Sibel Kurtoğlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.