DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Maden işçilerinin deprem bölgesindeki arama kurtarma çalışmaları sürüyor

– GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil:
– “Şu ana kadar 1801 maden işçisi deprem bölgelerindeki arama ve kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Toplam 3 bin 226 madencinin deprem bölgesinde olması planlanıyor”

Maden işçilerinin deprem bölgesindeki arama kurtarma çalışmaları sürüyor
Banner Resmi
08.02.2023
128
A+
A-

ZONGULDAK (AA) – Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, 1801 maden işçisinin deprem bölgelerinde arama ve kurtarma çalışmalarına katıldığını bildirdi.

Yeşil, yaptığı yazılı açıklamada, madencilerin büyük dayanışma içinde çalışmalarına devam ettiğini belirtti.

Şu anda 625 madencinin deprem bölgesine doğru yola çıktığını, 800 işçinin de hazırlık yaptığını aktaran Yeşil, “Şu ana kadar 1801 maden işçisi deprem bölgelerindeki arama ve kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Toplam 3 bin 226 madencinin deprem bölgesinde olması planlanıyor. Allah madencilerimize güç kuvvet versin.” ifadelerini kullandı.

Yeşil, bölgeye sevk edilen maden işçilerinin büyük özveriyle çalıştığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Maden işçileri, şu ana kadar yüzlerce yaralıyı enkazdan kurtardı. Yer altında edindikleri tecrübeleri enkazlarda kullanan maden işçileri, birlik ve dayanışma içerisinde çalışmalarını sürdürüyor. TTK Genel Müdürlüğü de maden işçilerinin bölgeye sevki ve teknik personel ile ekipman ihtiyaçlarını karşılamak için büyük özveride bulunuyor. Sendika olarak işçilerimizle koordine halindeyiz. Sevk ve koordinasyon konusunda kurumumuzla istişare halinde çalışıyoruz. Temennimiz kurtarabildikleri kadar canı kurtarmalarıdır.”

Muhabir: Berin Alpaslan Gökçe

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.