Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 20°C
Sal 27°C

Mali’den gelen hasta Trabzon’da yapılan ameliyatla yeniden yürümeye başladı

TRABZON (AA) – Batı Afrika ülkesi Mali'den tedavi için Trabzon'a gelen 52 yaşındaki Fousseını Dıakıte, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ …

Mali’den gelen hasta Trabzon’da yapılan ameliyatla yeniden yürümeye başladı
4 Mart 2022 15:01
162
A+
A-

TRABZON (AA) – Batı Afrika ülkesi Mali'den tedavi için Trabzon'a gelen 52 yaşındaki Fousseını Dıakıte, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'nde geçirdiği başarılı operasyonun ardından yeniden yürümeye başladı.

KTÜ'den yapılan açıklamada, Mali'den gelen hastanın, KTÜ Farabi Hastanesi'ne yürüyememe ve sol bacakta şiddetli ağrı şikayetleri ile başvurduğu belirtildi.

Ülkesinde birçok geleneksel yöntem deneyen hastanın, şikayetlerinin giderek daha da kötüleştiğini, bel bölgesinde görülen izlerin de daha önce yaptırdığı enjeksiyonlara ait olduğunu ifade ettiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Hastanın omurilik hastalıklarına yönelik manyetik rezonans görüntülemeleri değerlendirildiğinde, boyun omurilik kanalında dejeneratif ciddi darlıklar, bel bölgesinde ise yapılan enjeksiyonlar nedeni ile oluştuğu düşünülen omurgaları ve omurgalar arası eklemleri tutmuş enfeksiyon görüldü. Hasta, Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniği'nden Prof. Dr. Ertuğrul Çakır ve ekibi tarafından eş zamanlı boyun ve bel omurga operasyonlarına alındı. Ameliyat sonrasında hastanın sol bacağındaki ağrının azaldığı ve erken dönemde desteksiz yürüyebilmeye başladığı görüldü. “

Bel omurgasındaki enfeksiyon açısından antibiyoterapiye başlandığı da vurgulanan açıklamada, hastanın enfeksiyonu kontrol altına alınmakla birlikte tedavisinin halen devam ettiği bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Prof. Dr. Ertuğrul Çakır da hastanın kliniğine başvurduğunda ciddi ağrısı olduğunu ve 1 yıldır yürüyemediğini öğrendiğini belirtti.

Hastayı, daha önce yapılan tetkiklerini inceleyip yeni tetkikler yaptırdıktan sonra ameliyat ettiklerini aktaran Çakır, “Hastamızın ameliyattan fayda görüp tekrar yürümeye başlaması bizi oldukça mutlu etmektedir.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Sibel Kurtoğlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.